Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Na Jarním plesu

Na Jarním plesu

10.05.17

Po roce jsme opět měli možnost „hodit se do gala“ a vyrazit vstříc nevšedním zážitkům. "3. Jarní ples po našem", konající se 4. 5.


Více...
 
Na Jarním plesu

Po roce jsme opět měli možnost „hodit se do gala“ a vyrazit vstříc nevšedním zážitkům. "3. Jarní ples po našem", konající se 4. 5. 2017, nezklamal. Sváteční atmosféra, uvolněná a veselá nálada, tanec, zpěv, bohatá tombola....... Štěstí přálo každému, ale nám přece jen trochu více, protože první cenu, mobilní telefon, vyhrála paní z našeho domova. Kouzlo večera pominulo, avšak zanechalo v nás pocity, vzpomínky a z těch budeme čerpat a radovat se ještě nějakou dobu. Děkujeme pořadatelům z DSS Návojná za pozvání a hezké prožitky, které jsou znát i z pořízených fotografií


Méně...
 
Na Valašském doremi

Na Valašském doremi

09.05.17

„Sympaťáci z Nedašova“, tak byla ohodnocena naše pěvecká skupina na 3. ročníku Valašského doremi, které se konalo 27. 4. 2017


Více...
 
Na Valašském doremi

„Sympaťáci z Nedašova“, tak byla ohodnocena naše pěvecká skupina na 3. ročníku Valašského doremi, které se konalo 27. 4. 2017 v Loučce.  Konkurence je rok od roku silnější, přibývají nové tváře, nové skupiny, nové disciplíny. Během celého odpoledne zněly písně nejrůznějších žánrů od lidovek, až po moderní popové písně. Se svými literárními díly se mohli představit autoři básní a povídek. Laťka je nastavená vysoko a už teď přemýšlíme, s čím se budeme prezentovat příště. 

Fotografie ze soutěže můžete vidět zde.


Méně...
 
Zrušení zákazu návštěv

Zrušení zákazu návštěv

10.02.17
Od soboty 11. 2. 2017 je vstup do Domu pokojného stáří návštěvám povolen.
Více...
 
Zrušení zákazu návštěv

Od soboty 11. 2. 2017 je vstup do Domu pokojného stáří návštěvám povolen.


Méně...
 
Zákaz návštěv

Zákaz návštěv

11.01.17

V důsledku vzestupu výskytu chřipkových onemocnění ve Zlínském kraji je od 9. 1. 2017 vyhlášen v Domu pokojného stáří Nedašov zákaz


Více...
 
Zákaz návštěv

V důsledku vzestupu výskytu chřipkových onemocnění ve Zlínském kraji je od 9. 1. 2017 vyhlášen v Domu pokojného stáří Nedašov zákaz návštěv. V případě jakýchkoli dotazů nám můžete volat na telefonní čísla uvedená v kontaktech.

Děkujeme za pochopení.


Méně...
 
Naše vánoční putování

Naše vánoční putování

08.01.17

K vánoční symbolice neodmyslitelně patří betlém, který je v perníkové podobě k vidění v brumovském kostele. Naši klienti měli


Více...
 
Naše vánoční putování

K vánoční symbolice neodmyslitelně patří betlém, který je v perníkové podobě k vidění v brumovském kostele. Naši klienti měli možnost na prahu nového roku tento unikátní betlém vzhlédnout a díky účasti našeho duchovního otce Edwarda, vykonat v kostele soukromé duchovní rozjímání se zpěvem českých i polských koled.

Poněvadž nám bylo známo, že na výrobě tohoto betlému se každoročně podílejí i zaměstnankyně našeho domova, prohlíželi jsme si pečlivě každý kousek perníku a oceňovali trpělivost a nadání všech, kdo se na tomto díle podíleli. Desítky postaviček, zvířátek, roubených chalup i zděných domů, včetně Svatého Hostýnu, tu bylo kolem jesliček pohromadě a svým vzezřením i dějem zachycovalo identitu valašského kraje.

Ani se nám nechtělo nazpět, a tak jsme si zpáteční cestu prodloužili posezením v místní restauraci, kde jsme se u voňavé kávy a palačinky nechali nadále unášet krásným vánočním časem. 

Fotografie z prohlídky betlému zde


Méně...
 
Se saxofonem napříč hudebními žánry

Se saxofonem napříč hudebními žánry

11.11.16

Hudební vystoupení Andrey Frašové, které se uskutečnilo 25. října 2016, zanechalo u všech posluchačů nevšední zážitek a obdiv nad tím,


Více...
 
Se saxofonem napříč hudebními žánry

Hudební vystoupení Andrey Frašové, které se uskutečnilo 25. října 2016, zanechalo u všech posluchačů nevšední zážitek a obdiv nad tím, jak barevné a mohutné tóny lze ze saxofonu získat, pokud to s ním člověk umí. Přestože se vystoupení konalo jen v těsných prostorách nedašovské jídelny, zapůsobilo mile a vytvořilo bezprostřední vztah mezi posluchačem a interpretem.

Mohli jsme slyšet Píseň osamělého pastýře od G. Zamphira, The Man I love od G. Gershwina, In the Mood  a Chattanogga choo, choo od G. Millera a další díla světových skladatelů, které známe z rozhlasu či z televize. Nechyběla ani česká díla od Jaroslava Ježka jako Klobouk ve křoví, Šaty dělaj člověka, Vousatý svět, Ezop a brabenec, Svítá, Život je jen náhoda. Tyto evergreeny si každý rád připomněl a s chutí zazpíval. Fotografie z vystoupení můžete vidět zde.

 

Víte, že byl saxofon pojmenován po svém vynálezci Adolphe Saxovi, belgickém hudebníkovi a designérovi hudebních nástrojů, který by se 6. 11. 2016 dožil 202 let?


Méně...