Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Vzkaz pro vás - od nás

Vzkaz pro vás - od nás

31.03.20

Stále častěji se na nás v této nelehké


Více...
 
Vzkaz pro vás - od nás

Stále častěji se na nás v této nelehké době obracíte s dotazy, jak se daří Vašim blízkým, posíláte pozdravy a těšíte se na setkání.

Nebojte se a „volejte a pište dále“, rádi Vaše vzkazy vyřídíme.

Je pěkné vidět, jak se probouzí úsměv na posmutnělé tváří a rozsvěcuje se jiskra v oku, když za nimi přicházíme a tlumočíme Vaše slova.

Pro mnohé z našich obyvatel jsou to nejhezčí chvíle z celého dne. I oni jsou, stejně jako my všichni, omezeni opatřeními této doby, která jsou nezbytná pro zabránění masivního šíření viru. Ale na rozdíl od nás oni nemohou ani do práce, ani ke svým rodinám, někteří už ani nedokážou telefonovat nebo psát dopisy. Jejich izolace je mnohonásobně větší než ta naše. Zatím to společně a s pomocí Boží zvládáme.

Všem vám děkujeme za zájem, slova povzbuzení i nabídku pomoci.


Méně...
 
Opatření v domově

Opatření v domově

17.03.20

Také v našem zařízení jsme


Více...
 
Opatření v domově

Také v našem zařízení jsme v souvislosti se šířením nákazy koronavirem zavedli celý systém opatření. Zákaz návštěv trvá již téměř dva týdny, a pokud některý z uživatelů služby přece jenom musí opustit zařízení, je povinen projít systémem kontroly teploty, vizuální kontroly a vstupními a výstupními hygienickými úkony. Ukončili jsme také stravování našich obyvatel v jídelně a pokračujeme pouze na pokojích. Vedení pobočky denně jedná k aktuální situaci. Naši zaměstnanci nosí při práci s klienty ústenky. Od Zlínského kraje jsme obdrželi asi 160 jednorázových ústenek, máme také menší vlastní zásoby a začínáme šít vlastní ochranné roušky. Pro případ karantény máme plán krizových opatření. Naši službu v těchto obtížných dnech provázíme ranním duchovním povzbuzením a zvláštní modlitbou „Hospodine, dobrý Bože, obracíme se k Tobě v naší tísni“.

 

Chceme poděkovat všem příbuzným a našim přátelům, kteří nám pomáhají takto náročnou situaci zvládat a zároveň s obyvateli našeho domova udržují kontakty podle jejich možností. Zároveň také žádáme dobrovolníky nebo odborníky v oblasti sociálních služeb a zdravotníky, aby nám nabídli aspoň nějakou spolupráci nebo třeba i pár hodin svého času.


Méně...
 
Zákaz návštěv v Domě pokojného stáří

Zákaz návštěv v Domě pokojného stáří

05.03.20

Dovolujeme si vás informovat, že


Více...
 
Zákaz návštěv v Domě pokojného stáří

Dovolujeme si vás informovat, že s platností od 6. 3. 2020 vyhlašujeme zákaz návštěv a dočasné ukončení výdeje obědů pro externí strávníky. K tomuto omezení jsme přistoupili v souvislosti s epidemiologickou situací.

Děkujeme za pochopení.

Mgr. Petr Žůrek, S.T.D., oblastní ředitel pobočky


Méně...
 
Fašanky

Fašanky

26.02.20
Dne 25. 2. 2020 se v našem zařízení
Více...
 
Fašanky

Dne 25. 2. 2020 se v našem zařízení uskutečnila pravá fašankovská veselice. V předvečer začátku doby postní jsme se společně poveselili v jídelně našeho domova. Kromě veselých masek se zábavné akce účastnila i harmonikářka Martina Šánková, která svými písněmi rozezpívala všechny zúčastněné klienty i zaměstnance. Hudbu akčně doplňoval také ozembuch. Nechybělo ani chutné občerstvení a šálek kávy. Úsměvy na rtech klientů, atmosféra dobré nálady a spokojenosti byly důkazem toho, že se veselice skutečně vydařila. Fotografie zde


Méně...
 
Cestovatelská přednáška o Novém Zélandu

Cestovatelská přednáška o Novém Zélandu

26.02.20

Vzdálený ostrov Nový Zéland nám přiblížil


Více...
 
Cestovatelská přednáška o Novém Zélandu

Vzdálený ostrov Nový Zéland nám přiblížil Vojtěch Chupík. Seznámil nás nejen se svým studijním pobytem na universitě v městě Dunedin, která je jednou z nejvýznamnějších vzdělávacích institucí v této části světa, ale také se sociálním a společenským kontextem tamního života. Fascinující byly také fotografie a některé osobní zážitky z pobytu. Třeba návštěva míst, kterým domorodci dávají přiléhavá jména podle mluvící vody, nebo bílého nebe, ale také setkání s živými tvory, které nikde jinde ve volné přírodě neuvidíte. Osvěžující seznámení s tímto vzdáleným ostrovem bylo prokládáno odkazy do dějin Evropy, vtipnými postřehy a osobními zkušenostmi. Možná nejcennější poznání je o lidech Nového Zélandu, sice nám tak vzdáleným a přitom tak srdečným, vstřícným a lidsky vřelým. Mezi informacemi, které by mohly opravdu i velmi překvapit, byla třeba ta o válečných ztrátách na bojištích Velké války, kde tato země ztratila desetinu svého obyvatelstva. A jak to bylo s Pánem Prstenů? Fascinující a překvapující krajina Nového Zélandu přilákala filmaře, kteří její kouzelné a neopakovatelné scenérie využili jak pro velké scény, tak třeba pro vybudování domova malých hobitů. Viděli jsme to na vlastní oči! Fotografie zde.    


Méně...
 
Hasiči pomáhají NADĚJI

Hasiči pomáhají NADĚJI

07.01.20

Velmi milou návštěvou byla pro náš domov skupinka vedená starostou hasičů v Popově Václavem Pinďákem. Popovští hasiči se nám


Více...
 
Hasiči pomáhají NADĚJI

Velmi milou návštěvou byla pro náš domov skupinka vedená starostou hasičů v Popově Václavem Pinďákem. Popovští hasiči se nám rozhodli věnovat výtěžek své dobrovolné společenské aktivity. Na konci roku organizují pro občany kulturní a společenské akce s možností dobrovolného příspěvku. Tentokrát se rozhodli věnovat výtěžek našemu domovu a po dohodě jsme našli jako nejpotřebnější nákup unikátního polohovacího systému sestávajícího ze dvou produktů: napínacích kluzných prostěradel SWIFT a polohovacích podložek SWIFT. Za takový praktický dar jsme velmi vděční. Je to profesionální pomůcka zvyšující komfort pro ležícího klienta, ale velmi ušetří také námahu při odborné péči. Fotografie zde.


Méně...