Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Dřevorubci pomáhají NADĚJI v Nedašově

Dřevorubci pomáhají NADĚJI v Nedašově

15.09.20

Možná jste se už setkali se závody dřevorubců. Je to náročný sport pro opravdu silné, vytrvalé a houževnaté pracanty.


Více...
 
Dřevorubci pomáhají NADĚJI v Nedašově

Možná jste se už setkali se závody dřevorubců. Je to náročný sport pro opravdu silné, vytrvalé a houževnaté pracanty. Právě takové závody, které si u nás ponechaly svůj anglický název Timbersports, se odehrály v neděli 13. 9. po celé odpoledne ve sportovním areálu v Zádveřicích – Rakové. Jeho organizátoři se rozhodli uspořádat v rámci tohoto sportovního odpoledne dobročinnou sbírku pro náš domov. Chceme poděkovat zvláště Danielu Hillovi a jeho spolupracovníkům za uspořádání, ale také Zastupitelstvu a starostovi obce za pomoc v propagaci a organizaci odpoledne. Jsme vděční za mnoho osobních setkání, při kterých bylo možné prezentovat službu a poslání nedašovské NADĚJE.

Na závěr sportovního odpoledne byli účastníci seznámeni s finančním výnosem sbírky, který činil 19 504 korun. Letošní štědrost návštěvníků byla mimořádná jak z důvodů zdravotních omezení, tak z důvodů zhoršené ekonomické situace obyvatel.

Je pro nás velkým povzbuzením, že naše práce je velmi pozitivně vnímána a hodnocena jako velmi potřebná. Při předávání finančního obnosu jsme vyjádřili všem poděkování a také vděčnost, pokud jako lidé přinášejí naději tam, kde žijí.

Fotogragie zde.


Méně...
 
Kulturní odpoledne

Kulturní odpoledne

07.09.20

„Bylo nám s Vámi hezky, a pokud budete mít zájem, rádi zase někdy přijdeme.“ 


Více...
 
Kulturní odpoledne

„Bylo nám s Vámi hezky, a pokud budete mít zájem, rádi zase někdy přijdeme.“  Těmito slovy se s námi rozloučila skupina sympatických chlapíků heligonkářů. Společně s nimi jsme si zazpívali písně známé i méně známé. Příjemná uvolněná atmosféra nás vtáhla natolik, že jeden z nás si dodal odvahu a projevil zájem, zahrát na jeden z hudebních nástrojů. Zjistili jsme, že je to muzikant samouk a dříve si k večeru sednul na lavičku a hrál si jen tak pro radost. Dobrou náladu podpořila slečna Eliška, která nám po roce přišla ukázat, co nového se naučila její parťačka border kolie Sofinka. Omlazující a barevné bylo vystoupení mladých tanečnic, které nám předvedly orientální tance. Děkujeme všem účinkujícím a všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na tom, abychom toto zajímavé odpoledne mohli uskutečnit. Fotografie zde.    


Méně...
 
Na mši svaté

Na mši svaté

26.08.20

Milé překvapení čekalo obyvatele Domu pokojného stáří, které si pro ně připravil ve čtvrtek 20. 8. 2020 nedašovský římskokatolický farář otec Marek Kurzyňski.


Více...
 
Na mši svaté

Milé překvapení čekalo obyvatele Domu pokojného stáří, které si pro ně připravil ve čtvrtek 20. 8. 2020 nedašovský římskokatolický farář otec Marek Kurzyňski. Paní Jana Petrůjová říká: „Chtěli jsme s několika klienty navštívit nedašovský kostel a také hřbitov, abychom v modlitbě vzpomněli na své blízké. Připravili jsme si litanie a píseň k Panně Marii, že vše i s našimi osobními prosbami předneseme před svatostánkem.  Otec Marek nás už čekal, otevřel kostel a k velkému překvapení nám odsloužil mši svatou. Byl to pro nás nevšední a nádherný zážitek. Po mši svaté nás ještě pozval na posezení na farní dvůr, připravil občerstvení a ochotně se nám věnoval až do času, kdy jsme museli spěchat domů na oběd. Tímto bychom mu chtěli mockrát poděkovat a popřát hodně sil a trpělivosti s námi farníky a Boží požehnání v jeho další službě“.

Jsme velmi rádi, že se daří spolupráce našeho domova a místního křesťanského společenství, a velmi nás těší a povzbuzuje i dobrá spolupráci s duchovními ze širšího okolí a zástupci dalších církví.


Méně...
 
Vědomostní dopoledne

Vědomostní dopoledne

14.08.20

Teplé, avšak příjemné dopolední čtvrteční slunce nás vybízelo, abychom tohoto krásného počasí využili pro venkovní aktivity.


Více...
 
Vědomostní dopoledne

Teplé, avšak příjemné dopolední čtvrteční slunce nás vybízelo, abychom tohoto krásného počasí využili pro venkovní aktivity. Pro klienty byla připravena lehce upravená, ale všemi dobře známá vědomostní hra AZ kvíz. Aby to všem lépe pálilo, bylo připraveno i lehké občerstvení. Soutěžící byli rozděleni na dvě družstva po sedmi hráčích. První kolo bylo velmi napínavé až do posledních chvil, nakonec se vítězného bodu ujmul tým modrých a získal bod. Oranžový tým si to nenechal líbit a ve druhém kole porazil modrý tým na plné čáře, takže se skóre vyrovnalo na 1:1. Po skončení následovalo odměňování. Každý účastník hry si vylosoval cenu, a tak nikdo neodešel s prázdnou.

Během celé doby panovala ta pravá atmosféra jako při soutěži: smích i napětí, nesouhlasy i vzrušení. Všichni klienti se ale dobře bavili, otestovali své znalosti a všeobecný přehled. A mnozí z nich se jistě, tak jako my, těší na další podobné společné aktivity. Fotografie zde.   


Méně...
 
Odpolední posezení

Odpolední posezení

31.07.20

Při příležitosti postupného rozvolňování hygienických opatření jsme uspořádali malé odpolední setkání.


Více...
 
Odpolední posezení

Při příležitosti postupného rozvolňování hygienických opatření jsme uspořádali malé odpolední setkání. Hudbou a zpěvem nás doprovodili místní oblíbení hudebníci z rodiny Matúšů. Kuchařky napekly vynikající zákusky a nakoupily špekáčky k opékání. Letošní krásné léto nám dává hodně příležitostí trávit čas v zahradě a zároveň se nám připomíná omezenost všech našich plánů a křehkost lidského zdraví a života. Fotografie zde.   


Méně...
 
Setkání v přírodě

Setkání v přírodě

30.07.20

Již tradičně se klienti NADĚJE Nedašov, DSS Návojná a DZR Loučka setkali na společném přátelském posezení v přírodě na myslivecké chatě ve Smolině.


Více...
 
Setkání v přírodě

Již tradičně se klienti NADĚJE Nedašov, DSS Návojná a DZR Loučka setkali na společném přátelském posezení v přírodě na myslivecké chatě ve Smolině. Naši klienti byli tentokrát dopraveni na místo speciálním sociálním autobusem, který byl pro každého velkým zážitkem.
Po příjezdu na nás čekalo bohaté občerstvení. K poslechu hráli zaměstnanci DZR Loučka na své kytary a všichni se tak mohli připojit k veselému zpěvu. Ti, kteří zrovna zpívat nechtěli, si společně povídali. Následoval test v podobě kvízu na téma příroda, ve kterém si každý soutěžící mohl prověřit své znalosti. Tato soutěž byla následně vyhodnocena formou losování cen. Po odměňování jsme si všichni společně opekli špekáčky a někteří vášnivý houbaři se dokonce vypravili do lesa na sběr hub. Po celou dobu nás provázelo horké slunečné počasí a panovala příjemná atmosféra.
Touto cestou děkujeme všem sponzorům za dary do soutěže, panu řidiči za bezpečné přepravení našich klientů, mysliveckému spolku za možnost využití prostorů chaty a rovněž všem, kdo pomohli s realizací této akce. Fotografie zde.


Méně...