Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Štědrý den

Štědrý den

28.12.21

Letošní rok jsme se opět začali vracet k slavnostnímu prožívání Vánoc v našem domově.


Více...
 
Štědrý den

Letošní rok jsme se opět začali vracet k slavnostnímu prožívání Vánoc v našem domově. Vrátili jsme se k adventním přípravám, peklo se cukroví, zpívali jsme roráty, a také pokračovala ranní myšlenka s modlitbou. Milé návštěvy příbuzných a přátel, zástupců měst a obcí byly regulovány protiepidemickými opatřeními. Přesto musíme říci, že nám letos Vánoce opět přinesly slavnostní a duchovní atmosféru.

Při letošní štědrovečerní večeři jsme si vyslechli zprávu o narození Ježíše v Betlémě, krátké zamyšlení ředitele, poděkovali jsme za uplynulý čas a všechna obdarování. Po společné modlitbě následoval slavnostní přípitek a štědrovečerní večeře. Část zaměstnanců se opět vydala na návštěvu našich spolubydlících, kterým už zdravotní stav nedovoluje být u společného stolu. Každému předáváme malou pozornost, proneseme krátké slavnostní slovo, modlitbu a požehnání. Myšlenkou letošních Vánoc bylo, že v Betlémě je místo pro každého z nás. Po večeři jsme ještě společně zpívali koledy za doprovodu varhan. Každý má příležitost si odpočinout u jesliček nebo vánočního stromečku. Tento slavností večer je výrazem poděkování za každé vzájemné obdarování, za službu v duchu křesťanské naděje pro každého z nás, za to že každý mnohem více dostáváme, než kolik dáváme.

Fotografie zde.


Méně...
 
Život je dar. Darovat je život.

Život je dar. Darovat je život.

28.12.21

Vánoce jsou křesťanské svátky připomínající narození Ježíše Krista. Svátky klidu, pohody, lásky a dobra. Velmi konkrétní dobrý skutek vykonala i naše klietka, paní Hana.


Více...
 
Život je dar. Darovat je život.

Vánoce jsou křesťanské svátky připomínající narození Ježíše Krista. Svátky klidu, pohody, lásky a dobra. Velmi konkrétní dobrý skutek vykonala i naše klietka, paní Hana. Rozhodla se nemalým finančním darem podpořit malou Barborku, ze které bude brzy slečna školačka. Ač jedna prožívá podzim svého života a druhá stojí teprve na startovní čáře, jedno mají společné. Obě jsou odkázány na invalidní vozíček.  Paní Hana se k životu na vozíčku dostala až s přibývajícím věkem a nemocemi. Do té doby vedla zajímavý a pestrý život, jejž z velké části prožila v Kanadě, a ke kterému se ve vzpomínkách ráda vrací. Barborka je na vozíček upoutána od narození a dobrodružství s názvem život jí teprve začíná. Svým darem chce paní Hana podpořit Barborku v rehabilitaci, aby ho mohla prožít naplno, byla co nejvíce soběstačná, nebála se jít za svými sny a dělala radost sobě i druhým.  


Méně...
 
Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

08.12.21

Také letos se k velké radosti našich obyvatel a zaměstnanců uskutečnila návštěva svatého Mikuláše v doprovodu zlobivé čertice a laskavého anděla. Při dodržení všech hygienických opatření a pravidel pro návštěvy tak mohli tito nebeští přátelé postupně potěšit všechny obyvatele i zaměstnance domova.


Více...
 
Mikulášská nadílka

Také letos se k velké radosti našich obyvatel a zaměstnanců uskutečnila návštěva svatého Mikuláše v doprovodu zlobivé čertice a laskavého anděla. Při dodržení všech hygienických opatření a pravidel pro návštěvy tak mohli tito nebeští přátelé postupně potěšit všechny obyvatele i zaměstnance domova. Jen pana ředitele návštěva nenašla! Každému bylo připomenuto, že se o nich v nebi nejen všechno ví, ale také že mají zápisy v knize života a zvláště že se moc cení každý dobrý skutek.  

Další aktivní nebešťané nám připravili hojné mikulášské balíčky jako ocenění celoročního úsilí. Nejčipernější z nebe si vzali na starost poctivé roznesení dárků ke všem obdarovaným nebo doručení do jejich domovů. Návštěva milých hostů byla některým tak radostná, že dokonce i řekli modlitbu. Mnozí slíbili, že se do příštího roku ještě polepší. Loučení provázelo přání pokojného Adventu a šťastných Vánoc pro všechny. Fotografie zde.


Méně...
 
Výstava k 30. výročí NADĚJE v Nedašově

Výstava k 30. výročí NADĚJE v Nedašově

07.09.21

Chcete prožít pár příjemných chvilek v našem regionu, potěšit své oči a třeba i zavzpomínat?

3. září jsme v Městském muzeu Brumova-Bylnice otevřeli výstavu, která připomíná 30. let Domova pokojného stáří a působení NADĚJE v Nedašově.


Více...
 
Výstava k 30. výročí NADĚJE v Nedašově

Chcete prožít pár příjemných chvilek v našem regionu, potěšit své oči a třeba i zavzpomínat?

3. září jsme v Městském muzeu Brumova-Bylnice otevřeli výstavu, která připomíná 30. let Domova pokojného stáří a působení NADĚJE v Nedašově. Součástí výstavy je prezentace historie i současnosti domova, kterým prošlo už téměř 500 obyvatel a o jeho službu je stále velký zájem. Uvidíte také výtvarná díla Františka Mikše, Antonína Naňáka nebo Nory Střelcové, mnoho hezkých ručních prací i fotografie. Z připravovaného Almanachu NADĚJE je zveřejněn rozhovor, který nám poskytl arcibiskup Jan Graubner.

Vedoucí odboru kultury Stanislav Dubčák nám při zahájení řekl: „Jsem moc rád, že se výstavu podařilo v našem muzeu připravit. Doba pandemie korony společenskému životu vůbec nesvědčila, a právě tento čas uvolnění je vhodný využít k osvěžení krásou, kterou nám kultura nabízí.“ Potěšila nás i slova starosty Kamila Macka: „Nedašovskou NADĚJI sleduji mnoho let a jsem velmi rád, do jaké krásy se rozvíjí. Přispívá k tomu nejlepšímu, co náš region nabízí.“

Výstava bude otevřena do listopadu. Fotografie z vernisáže máme zde.


Méně...
 
Pozvání na vernisáž

Pozvání na vernisáž

26.08.21

NADĚJE Nedašov Vás srdečně zve na vernisáž k 30. výročí svého založení.


Více...
 
Pozvání na vernisáž

NADĚJE Nedašov Vás srdečně zve na vernisáž k 30. výročí svého založení.

Slavnostní zahájení se koná 3. září 2021 v 17 hodin, v Městském muzeu Brumov-Bylnice.

Součástí výstavy je prezentace výtvarných děl Františka Mikše, Antonína Naňáka, Nory Střelcové a ukázka prací našich klientů.


Méně...
 
Odpolední párty

Odpolední párty

05.08.21

Krásné letní počasí a postupné rozvolnění přísných pandemických podmínek jsme využili k společenskému odpoledni.


Více...
 
Odpolední párty

Krásné letní počasí a postupné rozvolnění přísných pandemických podmínek jsme využili k společenskému odpoledni. Ve čtvrtek 22. července jsme se společně setkali na naší zahradě, zazpívali si a pobavili se, opekli špekáčky a pochutnali si na dobrotách od našich kuchařek. O svaté Magdaléně se sice říká, že byla velká hříšnice, tedy je patronkou každého z nás, ale zároveň milovala a dosáhla svatosti. Inspiruje nás a oslava na její svátek je příležitostí k připomenutí si krásných a důležitých věcí pro náš život. Hudbou nás doprovázelo trio nástrojů: harmonika, housle a ozembuch. Děkujeme těm, kdo nám zahráli, a také všem kdo nám pomáhají a kdo nás podporují. Fotografie zde.


Méně...