Mladá Boleslav

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma (zařazení do projektu závisí na konkrétní situaci). 

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Mladé Boleslavi již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Vánoční posezení

Vánoční posezení

17.12.15

Srdečně Vás zveme na vánoční posezení ve Středisku NADĚJE, které se koná ve středu 23.12.2015.


Více...
 
Vánoční posezení

Srdečně Vás zveme na vánoční posezení ve Středisku NADĚJE, které se koná ve středu 23.12.2015.

 

Program: 

 

•10:00-11:00 kazatel Církve bratrské Jakub Škarvan – vánoční zamyšlení  

•11:00-12:00 bubenická skupina Fatima Drummers a Klára Melčáková – zpěv s kytarou 

•12:00-13:00 sváteční oběd 

•13:00-14:00 Mgr. Kamil Škoda – vánoční zamyšlení a hraní koled

•14:00-15:00 Ing. Milena Havrdová – vánoční písně  

•15:00 každý z Vás dostane malý vánoční dáreček.

 

 

Těšíme se na Vás,

zaměstnanci Střediska NADĚJE

 


Méně...
 
Adventní sbírka - Gymnázium Mladá Boleslav

Adventní sbírka - Gymnázium Mladá Boleslav

16.12.15

Osmileté Gymnázium Mladá Boleslav pořádalo od 7. do 11. prosince již popáté charitativní adventní sbírku.


Více...
 
Adventní sbírka - Gymnázium Mladá Boleslav

Osmileté Gymnázium Mladá Boleslav pořádalo od 7. do 11. prosince již popáté charitativní adventní sbírku. Studenti, učitelé i lidé z veřejnosti mohli donést například oděvy pro dospělé i děti, ložní prádlo, nádobí, hygienické potřeby, potraviny, ale i hračky a školní potřeby. Darované věci putovaly do několika místních organizací včetně naší pobočky NADĚJE, dále také například do dětského domova či azylového domu pro matky s dětmi.

 

V pátek 11.12.2015 nás studenti a studentky tohoto gymnázia potěšili svou návštěvou a přinesli několik pytlů s ošacením. Za darované oblečení jsme velmi vděční, zejména v aktuálním chladném počasí ho naši klienti plně využijí.

 

 

Děkujeme!

 

 


Méně...
 
Exkurze studentů Obchodní akademie Mladá Boleslav

Exkurze studentů Obchodní akademie Mladá Boleslav

10.12.15

V úterý 8.12.2015 nás navštívili studenti a studentky z Obchodní akademie v Mladé Boleslavi.


Více...
 
Exkurze studentů Obchodní akademie Mladá Boleslav

V úterý 8.12.2015 nás navštívili studenti a studentky z Obchodní akademie v Mladé Boleslavi. Během přibližně třičtvrtěhodinové exkurze jim zaměstnanci poskytli informace o chodu střediska a poskytovaných službách. Studenti byli také blíže seznámeni s naší cílovou skupinou, tedy osobami bez domova a nejčastějšími příčinami jejich příchodu k nám. Na závěr nám posluchači předali trvanlivé potraviny pro klienty, což nás velmi potěšilo. Doufáme, že se studentům exkurze líbila, a že jsme pomohli rozšířit povědomí o bezdomovectví a některé předsudky s ním související. 


Méně...
 
Ocenění dobrovolníků

Ocenění dobrovolníků

10.12.15

Dne 3.12.2015 se pracovníci mladoboleslavské pobočky účastnili třetího ročníku Ocenění dobrovolníků ze zdravotně sociální oblasti.


Více...
 
Ocenění dobrovolníků

Dne 3.12.2015 se pracovníci mladoboleslavské pobočky účastnili třetího ročníku Ocenění dobrovolníků ze zdravotně sociální oblasti. Tato akce se konala v místním divadle. V průběhu večera vystoupily děti z gymnastické školy Martiny Wudyové, taneční soubor Leporelo z Centra83 a herci z divadla, kteří zazpívali několik písní. Celkem bylo oceněných dvacet dobrovolníků, mezi nimi i dobrovolnice Andrea Nováková, která pravidelně dochází do našeho střediska. Hraje s našimi klienty společenské hry, povídá si s nimi, ostříhá  je a  také něco dobrého upeče. Její návštěvy jsou pro naše středisko velkým přínosem a klienti se na ně vždy těší.

 

 

Akce se za město zúčastnili také náměstci primátora Michal Kopal a Daniel Marek, za nemocnici pak ředitel nemocnice Luděk Kramář a hlavní sestra Petra Jedličková, kteří dobrovolníkům předávali drobné ceny a poblahopřáli jim. Na závěr byli představeni zástupci organizací, ve kterých dobrovolníci působí. Vedoucí boleslavské pobočky NADĚJE Ivoně Horákové bylo poděkováno a jako vyjádření díků byla předána malá kytička. Tato akce se konala v souvislosti s blížícím se Mezinárodním dnem dobrovolníků, který každoročně připadá na 5. prosince.  


Méně...
 
Noc venku

Noc venku

první ročník

03.12.15

Dne 19. Listopadu 2015 se v Mladé Boleslavi konal první ročník osvětové akce pro veřejnost Noc venku, jejímž cílem bylo přiblížit podmínky života lidí bez domova.


Více...
 
Noc venku

Dne 19. Listopadu 2015 se v Mladé Boleslavi konal první ročník osvětové akce pro veřejnost Noc venku, jejímž cílem bylo přiblížit podmínky života lidí bez domova. Nutno podotknout, že i přes nepřízeň počasí, šlo o akci povedenou, která se neobešla bez zájmu laické i odborné veřejnosti. Hlavním organizátorem celé akce bylo občanské sdružení NADĚJE Mladá Boleslav. Nemalý podíl na organizaci však měly rovněž neziskové organizace, mezi které patří Azylový dům pro matky s dětmi R-mosty, Poradna pro občanství, občanská a lidská práva, občanské sdružení Fokus a Semiramis. Organizace by taktéž nebyla možná bez záštity Magistrátu města Mladá Boleslav, zástupců Českého červeného kříže a dobrovolníků. Celý večer probíhal v prostorách Domu kultury Mladá Boleslav.


Večer zahájil náměstek primátora města Mladá Boleslav – Mgr. Michal Kopal, který potěšil diváky kromě úvodního slova také, až profesionálním pěveckým výstupem. Po něm následovala řeč kazatele sboru Církve Bratrské Jakuba Škarvana, který posléze diváky průběžně provázel celým večerem. Následovalo hudební představení divadelní skupiny AMADIS a kolem sedmé hodiny večerní nám členové Skautského oddílu z Mladé Boleslavi poradili, jak přežit noc venku. Po sedmé hodině večerní se program pomalu přehoupl do hudební noty a průběžně za sebou vystoupili pěvecká skupina Gospel Voices, bubenická skupina Fatima drummers s Mírou Čiperou, rocková skupina Resuscitace a hudební skupina Twilight kid, která své vystoupení zakončila o desáté hodině večerní. Poté následovala produkce uznávaného časoměrného dokumentu režiséra Davida Vondráčka – Láska v hrobě. Před půlnocí jsme pak pod vedením P. Mgr. Kamila Škody uctili památku zemřelých lidí bez domova. Ačkoli byly původní odhady co se nocování venku pod hvězdami poněkud nepříznivé, nakonec se našlo 13 odvážlivců, kteří se rozhodli, noc ve spacácích před Domem Kultury, vyzkoušet.  Návštěvníci akce si v průběhu večera mohli také zakoupit občerstvení, účastnit se workshopů, či se u infostánku seznámit s činností pořádajících, neziskových organizací. Přímo v prostorách bylo možno, pročíst si několik příběhů lidí bez domova nebo  shlédnout výstavu fotografií.

 

Závěrem bychom velice rádi poděkovali všem, kteří se na oficiálně první mladoboleslavské osvětové akci Noc venku podíleli. Věříme, že právě akce tohoto typu mají svůj smysl a každý, komu nejsou lhostejné osudy lidí bez domova, si z nich něco odnese.   


Méně...
 
Dimatex

Dimatex

Jak Dimatex pomáhá?

30.11.15

Společnost Dimatex se již od roku 1991 zabývá sběrem, tříděním a recyklací textilu.


Více...
 
Dimatex

Společnost Dimatex se již od roku 1991 zabývá sběrem, tříděním a recyklací textilu. V roce 2015 vytřídila a zpracovala více než 4 000 tun textilního odpadu za přispění textilního odpadu od NADĚJE. V roce 2015 obdržela města od firmy Dimatex téměř 2 400 000 Kč a neziskové organizace obdržely částku přesahující 1 750 000 Kč. Posláním Dimatexu je předcházet vzniku textilních odpadů.

 

NADĚJE vybírá ošacení od občanů. Pracovníci NADĚJE tento textil třídí dle svých potřeb. Textil, který není vhodný pro charitativní účely, je odebírán Dimatexem a následně recyklován. V případě nedostatku textilu, pak společnost Dimatex umí dodat potřebný textil NADĚJI ze svých zásob. Tato propojenost aktivit zajistila dostatek textilu pro potřebné, pomáhá občanům města Liberec a zároveň je šetrná k přírodě. 

 

Společnost Dimatex takto poskytuje ošacení i řadě dalších neziskových organizací a lidem v nouzi. Ročně se jedná až o 100 tun oblečení, které z kontejnerů putuje potřebným. Zbylý textil se zpracovává, zejména na výrobu čistících hadrů, dále pak na výrobu geotextilií, izolací a k opětovné výrobě oděvů. Posláním společnosti Dimatex je předcházet vzniku textilních odpadů.

 

Nepotřebné ošacení, obuv a hračky, prosíme i nadále noste do NADĚJE.

 

Naším cílem je znovu zhodnocení druhotných surovin s pozitivním vlivem na životní prostředí.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.


Méně...