Mladá Boleslav

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma (zařazení do projektu závisí na konkrétní situaci). 

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Mladé Boleslavi již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Potravinová a materiální pomoc

Potravinová a materiální pomoc

02.09.16
Fond evropské pomoci nejchudším osobám financuje Operační program potravinové a materiální pomoci, který byl vytvořen Ministerstvem
Více...
 
Potravinová a materiální pomoc

Fond evropské pomoci nejchudším osobám financuje Operační program potravinové a materiální pomoci, který byl vytvořen Ministerstvem práce a sociálních věcí. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší, jako jsou například bezdomovectví, chudoba dětí a potravinová nouze.


Pomoc je poskytována formou bezplatné distribuce potravin a základního materiálního zboží. V rámci programu jsou poskytovány i doprovodné aktivity, které předcházejí vzniku krizových situací a jsou zaměřeny na eliminaci negativních sociálních vlivů (např. základní sociální poradenství, finanční poradenství, výživové poradenství, psychologická péče).

 

Díky programu rozdělí NADĚJE v tomto roce potraviny a materiální pomoc v hodnotě až 5 mil. Kč. Sociální pracovníci NADĚJE předávají balíčky rodinám a jedincům, kteří jsou v nepříznivé životní situaci převážně spojené se ztrátou bydlení, a to ve městech Litoměřice, Štětí, Roudnici nad Labem, Lovosicích, Klášterci nad Ohří, Praze, Jablonci nad Nisou, Liberci, Mladé Boleslavi a v Plzni.Obsah balíčků je tvořen potravinami s dlouhodobou trvanlivostí, hygienickými potřebami, ale i základními potřebami souvisejících s péčí o děti.

 

Projekt se realizuje od počátku roku 2016 a měl by nadále pokračovat až do roku 2017.

 

INFO: http://www.nadeje.cz/img-content/5/files/dokumenty/002420.pdf

 

 

 


Méně...
 
Noc venku - upoutávka TV První Boleslavská

Noc venku - upoutávka TV První Boleslavská

24.11.2016

19.08.16

V Mladé Boleslavi se na podzim bude znovu konat Noc venku. Tato akce zde v loňském roce proběhla poprvé a také letos se bude snažit poukázat


Více...
 
Noc venku - upoutávka TV První Boleslavská

V Mladé Boleslavi se na podzim bude znovu konat Noc venku. Tato akce zde v loňském roce proběhla poprvé a také letos se bude snažit poukázat na problémy, spojené s bezdomovectvím.

 


Méně...
 
Fotosoutěž na téma ,,Bezdomovectví a domov v Mladé Boleslavi“

Fotosoutěž na téma ,,Bezdomovectví a domov v Mladé Boleslavi“

20.06.16

Fotíte rádi? Dokážete se na věci dívat jinýma očima? Naděje a spoluorganizátoři charitativní akce Noc venku 2016 vyhlašují veřejnou


Více...
 
Fotosoutěž na téma ,,Bezdomovectví a domov v Mladé Boleslavi“

Fotíte rádi? Dokážete se na věci dívat jinýma očima? Naděje a spoluorganizátoři charitativní akce Noc venku 2016 vyhlašují veřejnou fotosoutěž na téma „Bezdomovectví a domov v Mladé Boleslavi“. Soutěž je rozdělena do dvou věkových kategorií:


-  Junior (do 18 let včetně)

-  Senior (starší 18 let)

 

Vaše fotografie zasílejte do 30.9.2016 na adresu soutez.bezdomovmb@gmail.com. V emailu uveďte jméno, bydliště, věkovou kategorii (podle Vašeho věku k 30.9.2016) a stručný popisek.


Fotografie budou posuzovány z hlediska dodržení tématu, originality a technické kvality snímku. Nejlepší fotografie vybere porota ze zástupců pořádajících organizací a sponzorů. Výherci budou kontaktováni na uvedené e-mailové adresy. Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne na charitativní akci Noc venku dne 24.11.2016 v Domě kultury v Mladé Boleslavi. Součástí akce bude výstava nejlepších zaslaných fotografií.


Podmínky soutěže:

 

Každý účastník může zaslat pouze jednu fotografii.

Zasláním fotografie souhlasíte s jejím bezplatným využitím pro propagaci charitativní akce Noc venku a webových stránkách pořádajících organizací a sponzorů.

Partnerem a sponzorem soutěže je FOTO STANĚK, s.r.o.


 

Dobré světlo!


Méně...
 
Turnaj ve společenských hrách

Turnaj ve společenských hrách

20.06.16
Klienti a zaměstnanci  NADĚJE v Mladé Boleslavi se spolu utkali  v karetní hře Prší, deskové hře Dáma, znalostní hře Česko otázky a
Více...
 
Turnaj ve společenských hrách

Klienti a zaměstnanci  NADĚJE v Mladé Boleslavi se spolu utkali  v karetní hře Prší, deskové hře Dáma, znalostní hře Česko otázky a odpovědi, a nechybělo ani tradiční Člověče, nezlob se. Panovala přívětivá atmosféra a nikdo se nezlobil.  Vše se hrálo v duchu fair play. Turnaj byl velmi vyrovnaný, jen o chloupek zvítězili zaměstnanci. Klienti byli mnohdy zdatnými soupeři. Pro výherce byly připravené balíčky se sladkostmi. Zkrátka však nepřišli ani ti, kteří nevyhráli, všichni zúčastnění totiž dostali sladkou odměnu a diplom. Turnaj se nám všem moc líbil a doufáme, že příště bude účast ještě větší.

 

 

 



Méně...
 
Potravinová pomoc

Potravinová pomoc

03.06.16
Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a
Více...
 
Potravinová pomoc

Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a materiální pomoci, kterou v součinnosti s MPSV realizuje Evropská Unie.

 

Potravinové balíčky obsahují základní trvanlivé potraviny a potravinové doplňky. Naše střediska se podílejí na cílené distribuci potravin lidem v nepříznivé sociální situaci, prioritně lidem bez přístřeší a lidem s nedostatečným finančním příjmem.

 

 

Dle dostupných informací by měl projekt pokračovat i v roce 2017. Distribuce potravin je vždy spojena se sociálním poradenstvím.


Méně...
 
Návštěva pejsků - canisterapie

Návštěva pejsků - canisterapie

11.05.16

Naše středisko navštívily dvě dobrovolnice z Dobrovolnického centra v Mladé Boleslavi, které se aktivně věnují canisterapii. 


Více...
 
Návštěva pejsků - canisterapie

Naše středisko navštívily dvě dobrovolnice z Dobrovolnického centra v Mladé Boleslavi, které se aktivně věnují canisterapii. Nepřišly samy, ale přivedly s sebou dva pejsky, mopsíka Sama a fenku zlatého retrívra Sindy. Nejdříve jsme se dozvěděli něco o canisterapii a náplni práce pejsků. V průběhu návštěvy nám pejskové předvedli několik zábavných kousků, které je paničky naučily. Potom si je klienti mohli pohladit a za odměnu jim dávali pamlsky. Měli také spoustu dotazů ohledně chovu pejsků. Jaké mají nároky na stravu, výcvik a jaké jsou jejich povahové vlastnosti. Všem se návštěva moc líbila, jedna z klientek by takového pejska chtěla v budoucnosti mít.

 

Děkujeme dobrovolnicím za jejich ochotu a vstřícnost a doufáme, že nás  zase brzy navštíví.


 

 

 



Méně...