Liberec

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte sociální pracovníky.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Liberci již od roku 2009. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem Vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Připravujme vánoce pro lidi bez domova

Připravujme vánoce pro lidi bez domova

22.12.22

Pro klienty nízkoprahového denního centra a noclehárny v Liberci se chystáme pro klienty a spolu s klienty vánoční posezení. Denní centrum je otevřeno každý pracovní den, noclehárna funguje každou noc.


Více...
 
Připravujme vánoce pro lidi bez domova

 Pro klienty nízkoprahového denního centra a noclehárny v Liberci se chystáme pro klienty a spolu s klienty vánoční posezení. Denní centrum je otevřeno každý pracovní den, noclehárna funguje každou noc. Pátek 23. prosince bude pro klienty a zaměstnace Naděje vyjímečný, protože společně oslaví Vánoce. Pro klienty je v obou zařízeních připravena štědrovečerní věčeře (řízky a bramborový salát) a naleznou pod stromečkem i dárečky. Štědrovečerní večeři pro klienty připravujeme díky daru Nadace Preciosa.


Méně...
 
Vánoční přání a poděkování!

Vánoční přání a poděkování!

18.12.22
Vážení přátelé,
Více...
 
Vánoční přání a poděkování!

Vážení přátelé,

     advent, vánoční svátky a konec občanského roku nám přinášejí možnost zastavit se a ohlédnout se zpět. Jaký byl uplynulý rok, co jsme v něm prožili a nového získali? Co naopak se nám nepovedlo a čeho do budoucna bychom se rádi vyvarovali?

     Vstup do nového roku nám naopak dává příležitost těšit se na to, co je před námi, jak můžeme

být druhým lidem ještě více užiteční a projevit jim své milosrdenství a pomoc.

     Dovolte mi, abych vám poděkovala za vaši obětavost, podporu a pomoc a popřála vám krásné prožití vánočních svátků, pevnou blízkost lidí, které máte rádi, a v novém roce zdraví, sílu, energii a Boží požehnání!

     Děkuji vám za to, že nám pomáháte pomáhat!

Milena Havrdová, oblastní ředitelka.


Méně...
 
V NADĚJI se očkovalo proti vzteklině

V NADĚJI se očkovalo proti vzteklině

25.11.22

Ráno 23. listopadu to před libereckou NADĚJÍ vypadalo jako v čekárně u veterináře. Lidé bez domova zde čekali na očkování svých psů a koček proti vzteklině zdarma. 


Více...
 
V NADĚJI se očkovalo proti vzteklině

Ráno 23. listopadu to před libereckou NADĚJÍ vypadalo jako v čekárně u veterináře. Lidé bez domova zde čekali na očkování svých psů a koček proti vzteklině zdarma. Psy přišel naočkovat do NADĚJE se svými spolupracovníky veterinář MVDr. David Nejedlo, ředitel ZOO Liberec.

Psy, případně další domácí miláčky, mají často i lidé bez domova. Pro potěšení či jako nepostradatelnou obranu svých provizorních příbytků. Očkování těchto zvířat brání rozšíření vztekliny mezi hospodářskými zvířaty i volně žijícími živočichy, ale především pomáhá předcházet nákaze lidí.

„Zdravá zvířata, zdraví lidé." Pod tímto heslem od roku 2009 pracuje česká obecně prospěšná společnost Veterináři bez hranic ČR. Stejně jako v předchozích letech i letos se členové a dobrovolníci připojili ke Světovému dni boje proti vzteklině, který je připomínán v desítkách zemí světa 28. září. V Liberci probíhá spolupráce s Nízkoprahovým centrem NADĚJE a Městskou policií Liberec.


Méně...
 
Letem, letem, benefičním světem...

Letem, letem, benefičním světem...

10.10.22

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a podpořili společenský večer v kině Varšava.


Více...
 
Letem, letem, benefičním světem...

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a podpořili společenský večer v kině Varšava. Na benefiční akci se vybralo 9 782 Kč. Pojďte si s námi připomenout některé zážitky v krátké videoprojekci.

Míla Havrdová, oblastní ředitelka


Méně...
 
Benefiční společenský večer NADĚJE

Benefiční společenský večer NADĚJE

06.09.22

Srdečně vás zveme na Benefiční společenský


Více...
 
Benefiční společenský večer NADĚJE

Srdečně vás zveme na Benefiční společenský večer NADĚJE v kině Varšava v Liberci.

Za realizační tým Erika Blažková, Lucka Kretschmerová a Míla Havrdová.


Méně...
 
Zařízení pro lidi bez domova slouží i v létě

Zařízení pro lidi bez domova slouží i v létě

02.08.22

Široká veřejnost a politici se většinou o osud lidí bez domova začnou zajímat v době kdy se ochladí a udeří mrazy. Služby pro lidi bez domova jsou ale potřeba i v létě. Lidé bez domova se přichází poradit, potřebuji si uschovat či vyzvednout dokumenty, chodí na jídlo, nabít si telefon, ale především se chodí osprchovat a vyprat ošacení.


Více...
 
Zařízení pro lidi bez domova slouží i v létě

Široká veřejnost a politici se většinou o osud lidí bez domova začnou zajímat v době kdy se ochladí a udeří mrazy. Služby pro lidi bez domova jsou ale potřeba i v létě. Lidé bez domova se přichází poradit, potřebuji si uschovat či vyzvednout dokumenty, chodí na jídlo, nabít si telefon, ale především se chodí osprchovat a vyprat ošacení. V některých dnech v letních měsících využije možnost hygieny v Nízkoprahovém denním centru v Liberci i více než 20 lidí. Během července bylo poskytnuto v Nízkoprahovém denním centru pro lidi bez domova 324 sprch. V NDC Liberec bylo lidem bez domova poskytnuto celkem 1352 služeb.


Méně...