Liberec

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte sociální pracovníky.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Liberci již od roku 2009. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem Vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Adventní Kateřinky.

Adventní Kateřinky.

06.01.21

Letos jsme asi všichni a všude zažívali Advent jinak. 


Více...
 
Adventní Kateřinky.

Letos jsme asi všichni a všude zažívali Advent jinak.  Navzdory situaci se nám v Kateřinkách podařilo úspěšně celý prosinec zvládnout. Nebyli jsme na to sami, i když jsme se při přípravě Vánoc na středisku neobešli bez pomoci všech kolegů a kolegyň.

Advent u nás začal vyzdobením střediska a pečením cukroví. Hned poté navštívili Kateřinky trojice Mikuláš, Anděl a Čert, kteří rozdávali balíčky kateřinským dětem, které byly z nadílky opravdu nadšené.

Letos se díky nouzovému stavu nemohla v plné parádě konat naše tradiční vánoční besídka, s hudbou a doprovodným slovem kazatele Romana Hampachera. Nicméně nechyběl obvyklý bramborový salát a řízek, i když podávání slavnostní večeře bylo v duchu nozového stavu - což znamená dezinfekce, roušky, neshlukování, bez zpěvu.

Pomoc dobrých lidí v Kateřinkách ale ani po Vánocích neskončila, zástupce sdružení Anonymních alkoholiků z liberecké organizace pan Jan připravil na 1. ledna na nový rok pohoštění klientům noclehárny v Kateřinkách. Uvařil guláš přesně na míru našim klientům, ničím nešizený a s dobrým pečivem.

Přejeme vám bohatý rok 2021, stejně jako Advent u nás!

Bc. Erika Blažková, sociální pracovnice Naděje Kateřinky.


Méně...
 
Vánoční oběd pro lidi bez domova

Vánoční oběd pro lidi bez domova

05.01.21

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před Vánočními svátky, připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Vzhledem k epidemii koronaviru, se nesešli všichni klienti a zaměstanci najednou, ale postupně v několika menších skupinách.


Více...
 
Vánoční oběd pro lidi bez domova

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před Vánočními svátky,  připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Vzhledem k epidemii koronaviru, se nesešli všichni klienti a zaměstanci najednou, ale postupně v několika menších skupinách.

Při setkání nechybělo úvodní slovo o naději, kterou máme díky narození Ježíše Krista, kterého rodiče neměli kam při narození uložit. Ježíš zažíval v životě takové věci jako naší klienti. Mnoho lidí se na něj možná dívalo zkrz prsty jako na nemanželské dítě narozené v chlévě, posléze prožíval život uprchlíka v dalekém Egyptě. Při jeho veřejném působení byl od elit v opovržení za to, že se stýkal také s muži a ženami na okraji společnosti.

Po dobrém jídle jsme si chvíli popovídali o životě, probrali své životní trable a popřáli si nový rok bez kovidu.  Celkově se Vánočního setkání v Nízkoprahovém denním centru NADĚJE  a Noclehárně zúčastnilo asi padesát lidí bez domova. 


Méně...
 
Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

28.12.20

Přestože obyvatelé střediska Kateřinky v Liberci neprožívají nejklidnější období a díky koronaviru musí dodoržovat hygienická opatření, ani letos na ně nezapomněli tři nadpozemské bytosti, které zároveň přinesly dárky kateřinským dětem.


Více...
 
Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

Přestože obyvatelé střediska Kateřinky v Liberci neprožívají nejklidnější období a díky koronaviru musí dodoržovat hygienická opatření, ani letos na ně nezapomněli tři nadpozemské bytosti, které zároveň přinesly dárky kateřinským dětem. Velký Mikuláš a hodná čertice s andělem potěšili děti dárky a přislíbili, že příští rok bude určitě lépe. Sponzorům moc děkujeme a těšíme se na příští rok!


Méně...
 
Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

24.11.20
Aktualizováno 24.11.2020
Více...
 
Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

Aktualizováno 24.11.2020

 

1. Zakryjte si ústa a nos.

2. Dodržujte minimální odstup 2 metry.

3. Dodržujte hygienu a dezinfekci rukou.

4. Měříme teplotu a ptáme se na zdravotní stav.

5. V současné době je regulovaný vstup do prostor NDC Liberec Valdštejnská.

6. Výdaje stravy probíhá bez omezení.


Méně...
 
Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

16.10.20

V roce 2016 se NADĚJE zapojila do projektu Potravinová a materiální pomoc a od roku 2017 využívá návazného projektu. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší, jako jsou bezdomovectví, chudoba dětí a potravinová nouze.


Více...
 
Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

 V roce 2016 se NADĚJE zapojila do projektu Potravinová a materiální pomoc a v roce 2017 využívá návazného projektu Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II s registračním číslem CZ.30.X.X/0.0/0.0/16_004/0000008. 

Projekt je financován z prostředků Fondu evropské pomoci nejchudším osobám prostřednictvím Operačního programu potravinové a materiální pomoci a státního rozpočtu ČR. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší, jako jsou například bezdomovectví, chudoba dětí a potravinová nouze.


 Pomoc je poskytována formou bezplatné distribuce potravin a základního materiálního zboží. Aktuálně jsou poskytovány dodávky potravin s dlouhodobou trvanlivostí, sortiment hygienických potřeb, textilních výrobků, základních domácích potřeb, spacáků, karimatek, stanů a školních pomůcek. Nově v pandemii byly z projektu financovány a poskytnuty roušky.

 V rámci programu jsou poskytovány i doprovodné aktivity, které předcházejí vzniku krizových situací a jsou zaměřeny na eliminaci negativních sociálních vlivů (např. základní sociální poradenství, finanční poradenství, výživové poradenství, psychologická péče).

 

Sociální pracovníci NADĚJE předávají balíčky rodinám a jedincům, kteří jsou v nepříznivé životní situaci převážně spojené se ztrátou bydlení, a to ve městech Litoměřice, Štětí, Roudnice nad Labem, Lovosice, Klášterec nad Ohří, Kadaň, Praha, Jablonec nad Nisou, Liberec a Mladá Boleslav.

 


Méně...
 
Charitativní swap pro NADĚJI

Charitativní swap pro NADĚJI

22.09.20

Charitativní swap aneb najdi si svůj kousek, který si s radostí vezmeš domů, bude probíhat přímo v prostorách denního centra NADĚJE ve čtvrtek 24.9.2020 od 17:00 hodin. K výměně je možné donést věci, které již nepotřebujete a které by mohly být ještě někomu k užitku. Dobrovolné vstupné je určeno na provoz denního centra NADĚJE.  


Více...
 
Charitativní swap pro NADĚJI

Charitativní swap aneb najdi si svůj kousek, který si s radostí vezmeš domů, bude probíhat přímo v prostorách denního centra NADĚJE (Valdštejnská 259, Liberec) ve čtvrtek 24.9.2020 od 17:00 do 19:00 hodin. K výměně je možné donést věci, které již nepotřebujete a které by mohly být ještě někomu k užitku. Samotná výměna věcí probíhá zdarma. Dobrovolné vstupné je určeno na provoz denního centra NADĚJE.  Vyměňovat se bude například panské, dámské, dětské boty, módní doplňky, kabelky, hračky, drogerie a další věci dle Vašeho uvážení. Vhodné zbylé věci poslouží lidem bez domova. 


Méně...