Kadaň

 
 

V souladu s našimi hodnotami – nadějí, láskou, vírou – pomáháme lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. Pomáhejte s námi!

 

AKTUALITY

 
 
Zahrádka v chráněném bydlení

Zahrádka v chráněném bydlení

14.03.17

Od roku 2016 využívá služba chráněného bydlení zahrádky na faře u kanceláře Jana Švermy. 


Více...
 
Zahrádka v chráněném bydlení

Od roku 2016 využívá služba chráněného bydlení zahrádky na faře u kanceláře Jana Švermy. Klienti minulý rok zahrádku s pomocí asistentů upravili, uklidili a vytvořili záhonky na pěstování zeleniny a bylinek dle vlastního přání. Úroda byla bohatá. Povedlo se vypěstovat jahody, rajčata, okurky, cukety, dýně, borůvky, salát, ačokču, mrkev, bylinky a další. Také jsme na zahrádce uspořádali několik společných akcí a grilování. Nyní se zahrádka opět připravuje na sezónu 2017 a již v těchto jarních dnech se zahrádka čistí, uklízí a sází se první zelenina - cibule a česnek. Začala také rekultivace naší skalky, kde se poté zasadí květiny a keře. Velkým pomocníkem při práci na zahrádce bude nové nářadí zakoupené z výtěžku z úspěšného Kabelkového veletrhu.  


Méně...
 
Vánoce v chráněném bydlení

Vánoce v chráněném bydlení

02.03.17

Vánoční svátky byly v chráněném bydlení vydařené.


Více...
 
Vánoce v chráněném bydlení

Vánoční svátky byly v chráněném bydlení vydařené. Před samotným Štědrým dnem klienti spolu s asistenty navštívili vánoční trhy na náměstí města Kadaně a vyrobili si papírové hvězdy do oken. Na Štědrý den si klienti s pomocí asistentů uvařili stědrovečerní večeři a rozdávali se malé dárečky. Společně klienti také pomáhali s přípravou oběda na Nový rok. Vánoce jsme pak zakončili účastí na tříkrálové mši svaté v kostele Povýšení sv. Kříže.


Méně...
 
První ročník kabelkového veletrhu vynesl v Kadani 16 000 korun

První ročník kabelkového veletrhu vynesl v Kadani 16 000 korun

15.12.16

V kulturním zařízení Orfeum byl 8. prosince uspořádán první ročník Kabelkového veletrhu. Akci připravilo chráněné bydlení NADĚJE.


Více...
 
První ročník kabelkového veletrhu vynesl v Kadani 16 000 korun

V kulturním zařízení Orfeum byl 8. prosince uspořádán první ročník Kabelkového veletrhu. Akci připravilo chráněné bydlení NADĚJE s cílem získat finanční prostředky na pořízení zahradního vybavení.

 

Události předcházela dobročinná sbírka, při které se vybralo téměř tisíc kusů kabelek. Na veletrhu tak měly zákaznice široký výběr z různých módních stylů, barev i velikostí a navíc za příznivé ceny.

 

Z prodeje se podařilo získat neuvěřitelných 16 023 Kč. Výtěžek bude využit na nákup zahradního náčiní pro klienty chráněného bydlení, kde v rámci terapeutické činnosti pečují o zahrádku.

 

„Moc děkujeme všem, kteří kabelky darovali nebo přispěli jejich nákupem. Velké díky patří i Kulturnímu zařízení Kadaň a městu Kadaň za perfektní spolupráci a pomoc během příprav a realizace celého veletrhu. Akce se díky vám vydařila a těšíme na příští ročník,“ řekla  Barbora Lazarová, organizátorka akce a vedoucí sociální pracovnice chráněného bydlení. 

 



Méně...
 
Kabelkový veletrh 2016

Kabelkový veletrh 2016

12.12.16

Kabelkový veletrh pro chráněné bydlení NADĚJE měl velký úspěch. Z prodeje kabelek se podařilo získat neuvěřitelných 16.023 Kč.


Více...
 
Kabelkový veletrh 2016

Kabelkový veletrh pro chráněné bydlení NADĚJE, který proběhl dne 8.12.2016 v kulturním zařízení Orfeum v Kadani, měl velký úspěch. Z prodeje kabelek se podařilo získat neuvěřitelných 16.023 Kč.  Moc děkujeme všem, kdo se do naší sbírky a prodeje na kabelkovém veletrhu zapojili a pomohli nám získat finance na zakoupení zahradního náčiní do chráněného bydlení.:-)Rádi bychom také poděkovali našim partnerům Kulturní zařízení Kadaň a městu Kadaň za perfektní spolupráci a pomoc během příprav a realizaci celého veletrhu. Děkujeme za úžasnou akci a těšíme se na příští rok! 


Méně...
 
Sbírka pro Kabelkový veletrh

Sbírka pro Kabelkový veletrh

08.11.16

Sbírka pro kabelkový veletrh je v plném proudu. Kabelky se nyní připravují na prodej 8.12. do kulturního zařízení Orfeum v Kadani.


Více...
 
Sbírka pro Kabelkový veletrh

Sbírka pro kabelkový veletrh je v plném proudu. Kabelky se nyní připravují na prodej 8.12. do kulturního zařízení Orfeum v Kadani. Připraveno k prodeji je již 200 kabelek, které byly darované na sběrná místa v Kadani. Kabelek pro uskutečnění veletrhu je zapotřebí co nejvíce, proto sbírka stále trvá, a to až do 30.11. Do celých příprav veletrhu se zapojují i naši klienti, kteří pomáhají s čištěním a upravováním kabelek. Moc děkujeme, že pomáháte a že vás kabelky baví!

Pro více informací nás sledujte na Facebooku.


Méně...
 
KABELKOVÝ VELETRH

KABELKOVÝ VELETRH

06.10.16

Chráněné bydlení NADĚJE v Kadani pořádá akci s názvem „Kabelkový veletrh“. O jakou akci se jedná? Chceme posbírat co největší


Více...
 
KABELKOVÝ VELETRH

Chráněné bydlení NADĚJE v Kadani pořádá akci s názvem „Kabelkový veletrh“. O jakou akci se jedná? Chceme posbírat co největší množství kabelek, které pak prodáme na veletrhu 8.12.2016 v KZ Orfeum v Kadani. Výtěžek z prodeje bude použit na zakoupení zahradního náčiní a vybavení do chráněného bydlení pro osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním. Sběr kabelek začíná od teď do 30.11.2016. Sběrná místa jsou NADĚJE, chráněné bydlení (J. Švermy 569), Turistické a informační centrum u náměstí v Kadani a Knihovna Husova v Kadani.

Aktuální informace sledujte na webu či našem Facebooku Naděje, pobočka Klášterec nad Ohří a Kadaň.

 

Děkujeme, že pomáháte!



Méně...