Jablonec nad Nisou

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme ubytování v azylovém domě a tréninkových bytech, přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou bydlet? Obraťte se přímo na sociální pracovníky azylového domu.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Jablonci nad Nisou již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 

 
 
Vánoční přání a poděkování!

Vánoční přání a poděkování!

20.12.23
Vážení přátelé,
Více...
 
Vánoční přání a poděkování!

Vážení přátelé,

     advent, vánoční svátky a konec občanského roku nám přinášejí možnost zastavit se a ohlédnout se zpět k rekapitulaci. Jaký byl starý rok, co se v něm povedlo, a co naopak bychom si přáli dělat v příštím roce jinak? 

     Vstup do nového roku nám dává příležitost těšit se na to, co je před námi, jak můžeme

být druhým lidem ještě více užiteční a projevit jim své milosrdenství a pomoc.

     Dovolte mi, abych vám poděkovala za vaši obětavost, podporu a pomoc a popřála vám krásné prožití vánočních svátků, pevnou blízkost lidí, které máte rádi, a v novém roce zdraví, sílu, energii a Boží požehnání!

     Děkuji vám za to, že nám pomáháte pomáhat!

Milena Havrdová, oblastní ředitelka.


Méně...
 
Pozvání na vánoční bohoslužbu!

Pozvání na vánoční bohoslužbu!

20.12.23

Srdečně zveme všechny klienty na vánoční


Více...
 
Pozvání na vánoční bohoslužbu!

Srdečně zveme všechny klienty na vánoční bohoslužbu, která se bude konat v Domě Naděje Za Plynárnou ve dvou časech - a to od 12.00 hodin a ve 14.30 - viz plakát.

Děkujeme všem, kteří se podíleli a budou podílet na přípravě Vánoc.


Méně...
 
Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

20.12.23

V pátek 15. prosince prodával na Vánočních


Více...
 
Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

     V pátek 15. prosince prodával na Vánočních slavnostech v Jablonci nad Nisou primátor Miloš Vele společně se svými náměstky tradiční Primátorský svařák v originálních hrnečcích.

Svařené víno prodávali členové vedení města od 15 do 18.30 hodin a výtěžek byl určen organizaci NADĚJE. Celkem se podařilo prodat 672 hrníčků s motivem jablonecké radnice, což byla logická volba vzhledem k jejímu 90. výročí i vzhledem k tomu, že Vláda ČR rozhodla o jejím zapsání na seznam národních kulturních památek. 

     NADĚJE působí v Jablonci nad Nisou již od roku 1998, během těch více než 25ti let došlo k mnoha významným změnám. V roce 2009 vznikl terénní program v Dlouhé ulici, ten získal v roce 2017 Akreditaci Ministerstva spravedlnosti pro poskytování služeb v oblasti oddlužení. V roce 2015 se starý azylový dům kompletně přestěhoval do nových a kapacitně větších prostor v ulici Za Plynárnou. V roce 2023 byl otevřen sprchomat, který slouží především klientům terénního programu.

     Primátorský svařák vynesl částku 75 242 Kč, prodalo se 672 hrnků, do nichž se vytočilo 220 litrů svařeného vína a zhruba 10 litrů horkého nealko nápoje.

     Z výtěžku NADĚJE koupí pračku a sušičku. Tyto dvě věci souvisí s otevřením sprchomatu a péčí o klienty v oblasti hygieny a prevence kožních nemocí a dalších problémů, kterými trpí. Přejeme si naučit naše klienty starat se sami o sebe i své věci, aby se oblečení mohlo prát a nevyhazovat a brát ze skladu stále nové.

     Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli nákupem primátorského svařáku na dobrou věc a přejeme všem požehnané vánoční svátky a vše dobré v novém roce!

 

Míla Havrdová - oblastní ředitelka Naděje.


Méně...
 
Azylový dům se připravuje na Vánoce!

Azylový dům se připravuje na Vánoce!

20.12.23

Vánoce patří určitě k největším


Více...
 
Azylový dům se připravuje na Vánoce!

Vánoce patří určitě k největším křesťanským svátkům a klienti azylového domu Za Plynárnou se na ně již dopředu připravují a těší. Přestože mají dočasné - tedy azylové ubytování, vyzdobují si své pokojíčky a společně se sociálními pracovníky, kteří tvoří jejich dočasnou rodinu pečou cukroví a chystají výzdobu.

Letos se sešlo zhruba 30 klientů, kteří u stolu na nízkoprahovém denním centru pekli cukroví a vyzdobili prostory vánoční dekorací, kterou sami vyrobili.

Hlavní vánoční slavnost pak proběhne v pátek 22. prosince, kdy se ve dvou etapách bude konat vánoční bohoslužba, slavnostní oběd, rozdávání dárků a to celé bude doprovázet zpěv koled a vánočních písní.


 

     T


Méně...
 
Velké poděkování všem dárcům!

Velké poděkování všem dárcům!

20.12.23

Kolektiv terénního programu v Dlouhé ulici by


Více...
 
Velké poděkování všem dárcům!

Kolektiv terénního programu v Dlouhé ulici by chtěl poděkovat všem dárcům, kteří před vánočními svátky přinesli buď přímo na středisko nebo přes uspořádané sbírky ošacení, hračky a dárky, které v těchto dnech mohou pracovnice rozdávat rodičům, kteří díky tomu mohou připravit krásný Štědrý den pro své ratolesti.

Velké poděkování patří Městské knihovně v Jablonci nad Nisou, která uspořádala sbírku pro děti s názvem "Daruj srdcem", ve které se vybralo ošacení i hračky.

Další velký dík patří Domu dětí a mládeže Vikýř, který již poněkolikáté daroval středisku hračky a další věci, které udělají radost především těm nejmenším.

"Měly jsme obavu, že letos bude věcí málo", říká Lucie Kretschmerová - vedoucí terénního programu Naděje v Dlouhé ulici, "ale nakonec se nám toho sešlo tolik, že můžeme pomoci všude, kde je potřeba".

Dělá nám všem velikou radost, že za všemi dary můžeme vidět rozzářené a šťastné dětské tváře.

Všem dárcům ještě jednou děkujeme a přejeme krásné prožití vánočních svátků.

Kolektiv terénního programu Naděje Dlouhá.


Méně...
 
Horké židle v Domě Naděje opět otevřeny!

Horké židle v Domě Naděje opět otevřeny!

06.12.23

Vzhledem k opravdu velkým


Více...
 
Horké židle v Domě Naděje opět otevřeny!

      Vzhledem k velkým mrazům jsme od počátku tohoto týdne opět otevřeli mimořádnou službu v podobě "horkých židlí" - tedy otevření nízkoprahového denního centra v azylovém Domě Naděje Za Plynárnou 13 na noc. Reagovali jsme tak na poměrně naplněnou kapacitu noclehárny i azylového domu a potřebu se ve velkých mrazech postarat o lidi bez domova.

     Jak vyplývá z názvu, Nízkoprahové denní centrum není vybavené k účelu nocování. Cílem tedy je poskytnout možnost přečkat nepříznivý čas v teple za improvizovaných podmínek. Lidem bez domova je k dispozici teplý čaj, polévka. Je možné využít také sprchy. 

Od počátku týdne využívá této služby v průměru asi 4-5 lidí denně.

Toto mimořádné opatření bude trvat do odvolání, respektivě do doby než tyto kruté mrazy pominou.

     Všem zaměstnancům, kteří jsou ochotni v noci poskytnout péči klientům z ulice, děkujeme.


Méně...