Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Daruj koupelnu ženám bez domova

Daruj koupelnu ženám bez domova

16.05.23 | Praha

Novou kampaň Daruj koupelnu ženám bez domova spouštíme právě dnes. Azylový dům pro ženy bez domova ve Vršovicích se snažíme neustále vylepšovat...


Více...
 
Daruj koupelnu ženám bez domova

Novou kampaň Daruj koupelnu ženám bez domova spouštíme právě dnes.

 

Azylový dům pro ženy bez domova ve Vršovicích se snažíme neustále vylepšovat tak, abychom ženám nabídli přívětivé a důstojné zázemí pro řešení jejich situace. Nyní bychom rádi postupně zrekonstruovali koupelny v celém domě, protože jejich stav a vybavení už není vyhovující.

 

Rekonstrukce jedné koupelny je vyčíslena na 200.000 Kč. Tuto částku bychom chtěli získat prostřednictvím Vašich darů. Budeme moc rádi, když nám pomůžete.

 

Darovat můžete prostřednictvím portálu Darujme.cz: 

https://www.darujme.cz/darujkoupelnuzenambezdomova

 

Celou kampaň bude tentokrát doprovázet i jedna novinka, kterou Vám prozradíme na začátku příštího týdne. Do celé akce se totiž zapojí i tým zaměstnankyň azylového domu. A jak? Sledujte nás a dozvíte se víc. Určitě se máte na co těšit.


Méně...
 
Slavíme Mezinárodní den sester

Slavíme Mezinárodní den sester

12.05.23 | Praha

„V ordinaci NADĚJE pracuji více než jeden rok. Tato práce mě neskutečně baví a naplňuje...


Více...
 
Slavíme Mezinárodní den sester

Před rokem do naší ordinace v denním centru U Bulhara nastoupila zdravotní sestřička Karolína Černotová (vlevo), která k příležitosti Mezinárodního dne zdravotních sester napsal pár slov.

 

„V ordinaci NADĚJE pracuji více než jeden rok. Tato práce mě neskutečně baví a naplňuje. Naši pacienti jsou velmi rozmanití. Práce a celková komunikace s nimi je častokrát náročná, ale ne nezvladatelná. Největší satisfakcí pro mě jsou zhojené defekty, které zde ošetřujeme či následná proměna těch, kteří abstinují a snaží se tento stav udržet:“ 

 

A my bychom rádi všem sestřičkám, nejen těm našim, poděkovali za jejich práci, obětavost a empatii, se kterou každý den pečují o své pacienty. Víme, že je to práce náročná a vyžaduje hodně fyzické i psychické síly, ale věříme, že pro každou sestřičku je její práce poslání a dělá ji tak, jak nejlépe dokáže.  

 

Děkujeme! 


Méně...
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

11.05.23 | Praha

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál...


Více...
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana od nás možná už znáte. Celý život pracoval na stavbách jako zedník a jeřábník. Teď už je v důchodu, ze kterého ale nezvládá platit vlastní bydlení, a proto bydlí v našem žižkovském azylovém domě. Také ho trápí chatrné zdraví a otevřená rána na noze.

 

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál hodinky. Paní Martina ještě navrch přidala dva velké štrůdly, chlebíčky a mezi svými přáteli vybrala 1.900 Kč, které mu pomohou zaplatit poplatky za léky.

 

Paní Martině i jejím přátelům ze srdce děkujeme. Moc nás těší, že ji osud, pro ni neznámého, člověka bez domova nebyl lhostejný. Pomoc druhým a udělat radost je prostě jedna z nejkrásnějších věcí na světě. 

 

Předání hodinek panu Milanovi


Méně...
 
Pomáháme lidem bez domova už 32 let

Pomáháme lidem bez domova už 32 let

01.05.23 | Praha

Pomáháme lidem bez domova v Praze už 32 let! Dnes si připomínáme výročí pražské pobočky NADĚJE...


Více...
 
Pomáháme lidem bez domova už 32 let

Pomáháme lidem bez domova v Praze už 32 let!

 

Dnes si připomínáme výročí pražské pobočky NADĚJE. 32 let neúnavně pomáháme lidem, kterým se v životě něco pokazilo a skončili na ulici. Terén, tzn. ulice, parky a všelijaká zákoutí Prahy, ordinace, denní centra, noclehárny, azylové domy, tréninkové byty a sociální bydlení - na všech těchto místech naleznou lidé bez domova „azyl“, pochopení, pomoc a podporu. A my jsme hrdí na to, že všechny tyto služby poskytujeme už více jak tři dekády.

 

V loňském roce jsme podpořili 494 lidí bez domova. Denně jsme ubytovali 224 lidí a ošetřili 19 pacientů v ordinacích. O chod všech našich středisek se v Praze stará bezmála 140 zaměstnanců.

 

Děkujeme všem, kteří s námi byli a stále jsou. Ať už se jedná o zaměstnance, dárce, dobrovolníky, podporovatele nebo dlouholeté příznivce, všichni máte podíl na tom, že naše pražská NADĚJE dělá dobrou práci.


Méně...
 
Kalendář ART 2023 získal cenu

Kalendář ART 2023 získal cenu

28.04.23 | Praha

S velkým potěšením jsme ve středu převzali cenu za Kalendář roku v kategorii Společenský přínos...


Více...
 
Kalendář ART 2023 získal cenu

S velkým potěšením jsme ve středu převzali cenu za Kalendář roku v kategorii Společenský přínos – podpora sociální a společenské role.

 

Jsme rádi, že i v dnešní digitalizované době neztrácí tištěný kalendář své kouzlo a je součástí našich domovů i kanceláří. Kalendář má obrovskou sílu. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi silnou formou prezentace. Za kalendářem ART 2023 stojí fotograf Jiří Šourek, který ho vytvořil speciálně pro naši zimní kampaň Darujte nohy v teple a my jsme moc rádi, že organizátoři soutěže „Kalendáře roku“ jeho práci ocenili. 

 

Děkujeme Gábině Podzemské, vedoucí denního centra U Bulhara, která cenu převzala a moc gratulujeme Jirkovi, který se na předání nemohl dostavit. Díky patří taky Vám všem, kteří jste si kalendář koupili a přispěli tím na nákup zimního oblečení a bot pro lidi bez domova v naší pražské pobočce. 

 

A my se těšíme na další kalendář ART 2024, který už se začal rýsovat.

 

Předání ceny za Kalendář roku

 

Kalendář ART 2023


Méně...
 
Malování pro NADĚJI

Malování pro NADĚJI

24.04.23 | Praha

V sobotu proběhlo Malování pro NADĚJI na Orionce Graffiti Wall, které se stane základem pro každoroční charitativní kalendář ART...


Více...
 
Malování pro NADĚJI

V sobotu proběhlo Malování pro NADĚJI na Orionce Graffiti Wall, které se stane základem pro každoroční charitativní kalendář ART, který pokřtíme na konci roku.

 

Děkujeme Jirkovi Šourkovi, fotografovi a “nejstaršímu sprejerovi ve hře”, jak ho nazvali ze značkové prodejny Molotow Praha, který stojí za celou akcí.

 

Děkujeme také všem streetartovým umělcům, kteří se rozhodli podpořit dobrou věc ve prospěch lidí bez domova.

 

Už teď se těšíme na podobu nového kalendáře.

 

Malování pro NADĚJI

 

Malování pro NADĚJI


Méně...