Zlín

 
 
 
 
 
 
Kabelkový Veletrh 2024 se blíží

Kabelkový Veletrh 2024 se blíží

22.03.24

Vážení přátelé NADĚJE, letošní Kabelkový Veletrh – úspěšná benefiční akce, na kterou se dle vašich ohlasů už moc těšíte, se pomalu ale jistě opět blíží. Do svých kalendářů, telefonů, diářů si můžete poznačit datum 27. května 2024.


Více...
 
Kabelkový Veletrh 2024 se blíží

Společně se opět uvidíme ve foyer našeho spřáteleného Městského divadla Zlín, kde se na vás budeme těšit v 15 hodin. Informace o sběrných místech k vám přiletí již brzy. Děkujeme Městskému divadlu Zlín zamožnost již 13. rokem konat tuto požehnanou událost, která pomáhá, v jejich uměleckých prostorech.

 

Hlavní díky patří především tváři letošního ročníku, herečce zlínského divadla – paní Heleně Čermákové, se kterou jsme měli tu možnost natáčet videoklip pro letošní Kabelkový Veletrh????. Na vlastní kůži jsme zažili práci opravdové profesionálky v přímém přenosu a také si užili divadelní atmosféru a pohled z jeviště na celé hlediště divadla. A že to byl opravdu dechberoucí zážitek…Už jen to, mít možnost stát tam, kde se každý týden odehrávají jedinečná divadelní představení ????.

 

Na jedno takové bychom vás společně s paní Čermákovou v hlavní roli rádi pozvali. Pozorným fanouškům neunikly povědomé fialové šaty, které má paní herečka na sobě. Ano, jedná se o kostým z divadelní inscenace Mistrovská lekce, ve které můžete spatřit právě paní Čermákovou jako Marii Callas???? – jednu z nejslavnějších operních pěvkyň všech dob, která šla po trnitých cestách až ke hvězdám...

 

Na ni a všechny vynikající herce se můžete přijít podívat třeba už tuto sobotu ⏰23. března v 19 hodin, a to s 25% slevou díky Noci divadel 2024. Vstupenky si můžete zarezervovat zde: https://divadlozlin.cz/predstaveni/mistrovska-lekce/, pokud dáte platbu osobně, bude vám na pokladně divadla odečtena sleva.


Méně...
 
Děkujeme Power-Energo s.r.o. za poskytnutí finančního daru na pořízení programu, který pomáhá lidem s mentálním hendikepem

Děkujeme Power-Energo s.r.o. za poskytnutí finančního daru na pořízení programu, který pomáhá lidem s mentálním hendikepem

11.03.24

Díky finanční podpoře společnosti Power-Energo s.r.o. jsme mohli naše služby pro lidi s mentálním hendikepem vybavit specializovaným softwarem Symwriter, který klientům i pracovníkům bezesporu usnadňuje práci. Kromě softwaru bylo možno pořídit také nový počítač včetně monitoru a vybavení.


Více...
 
Děkujeme Power-Energo s.r.o. za poskytnutí finančního daru na pořízení programu, který pomáhá lidem s mentálním hendikepem

Vzhledem k tomu, že lidé s mentálním postižením mají potíže s abstraktním myšlením, nebo pochopením složitějšího textu, symboly, které psaný text doprovází, pomáhají našim klientům pochopit význam psaného slova.

 

A nejen to. Můžeme vytvářet obrázkové návody, jak obsluhovat domácí spotřebiče, přepisovat recepty, nebo takovéto symboly mohou pomáhat se strukturou a organizací dne. Ještě jednou moc děkujeme.


Méně...
 
Slavíme Mezinárodní den žen

Slavíme Mezinárodní den žen

08.03.24

Žena – křehká jako květina a zároveň silná jako ocel. Víte, čím potěšíte každou ženu? Určitě kytičkou. Nejinak tomu bylo i u nás. Osobně jsme navštívii každou ženu v našem Domě pokojného stáří a obdarovali ji kytičkou, která jí připomene, jak krásné je ženou být.


Více...
 
Slavíme Mezinárodní den žen

A nejen to - dnešní svátek žen jsme oslavili také poslechem krásných písní s naším pravidelným oblíbeným hostem, paní Lenkou Kadeřábkovou, která zazpívala písně českých i zahraničních interpretů. Každý si přišel na své. Děkujeme za krásný koncert!


Méně...
 
Věk je jenom číslo. Navýšili jsme věkovou hranici pro klienty  sociální rehabilitace

Věk je jenom číslo. Navýšili jsme věkovou hranici pro klienty sociální rehabilitace

29.02.24
Ve službě sociální rehabilitace jsme navýšili věkovou hranici klientů kterým můžeme naši službu poskytovat na 80 let. Původní hranici 64 let by totiž naši klienti hned v několika případech překročili…
Více...
 
Věk je jenom číslo. Navýšili jsme věkovou hranici pro klienty  sociální rehabilitace

I když je našim mottem to, že pomáháme lidem s mentálním postižením žít stejný život jako jejich vrstevníci, místo toho, aby se naši klienti v 65 letech těšili z „důchodu“ a v pracovních povinnostech polevili, jsou mnohdy právě v tomto věku na zase na začátku. Na začátku nové éry, kdy se o sebe musí postarat víceméně sami, protože jejich rodiče už většinou zemřeli, nebo prostě zestárli a sami potřebují, aby jim někdo pomáhal.

 

A tak se běžně stává, že se naši klienti mnohdy teprve po šedesátce učí vařit, prát, postarat se o sebe a domácnost, nakoupit si, naučit se vyřídit si, co potřebují, když to za ně dříve dělali rodiče. Samozřejmě s dobrým úmyslem, ač ne zcela domyšleným.

 

A víte co? Jde jim to moc dobře. Někdy si ale postesknou nad tím, že kdyby je rodiče nebo sourozenci, se kterými žijí, k vaření, rozhodování o sobě či vyřizování různých záležitostí pustili dříve, naučili by se toho mnohem víc, více by si v tom věřili nebo by jim učení šlo zkrátka snáze.


Méně...
 
Všichni máme nějaká přání...

Všichni máme nějaká přání...

21.02.24

Malá, velká, některá jsou splnitelná, jiná z říše snů. Jedno malé – velké přání bylo díky našemu správci Davidovi Hrůzkovi vyslyšeno a splněno jednomu z našich klientů.


Více...
 
Všichni máme nějaká přání...

Pan Němeček je rodák z Uherského Hradiště a velký fanoušek jejich fotbalového klubu 1. FC Slovácko. Kvůli zdravotním potížím se bohužel poslední roky na fotbal nedostal. Když se ale dověděl, že přijede do Zlína jeho oblíbený klub hrát fotbalový zápas s FC Zlín a dopravu s doprovodem na zápas mu nabídl náš ochotný správce, bylo rozhodnuto.

 

To, že každý fandil jinému týmu jim náladu nezkazilo a fotbal i krásné nedělní počasí si parádně užili. V médiích často slyšíme, že si máme plnit svá přání a sny. Ale je moc fajn, když občas pomůžeme splnit přání i někomu jinému.


Méně...
 
Vzděláváme klienty s mentálním handicapem v oblasti našich práv a povinností

Vzděláváme klienty s mentálním handicapem v oblasti našich práv a povinností

16.02.24

Každé pondělí se společně s našimi klienty služeb chráněného bydlení, sociálně – terapeutických dílen a sociální rehabilitace věnujeme diskusi o tématech zaměřených na naše práva, ale také povinnosti.


Více...
 
Vzděláváme klienty s mentálním handicapem v oblasti našich práv a povinností

V prostorech naší kanceláře na Office 13 s kolegy z chráněného bydlení, sociálně – terapeutických dílen a sociální rehabilitace každý čtvrtek připravujeme náplň takzvaných “Metodických kolegií”. Každé pondělí se potom společně s našimi klienty těchto tří služeb věnujeme diskusi o tématech zaměřených na naše práva, ale také povinnosti. 
 
Nyní jsme si vzali na paškál téma dospělosti. Co to dospělost znamená? Jak vypadá takový dospělý člověk? Jak se k sobě dospělí chovají? Co dospělý může a co nesmí? Jak spolu dospělí komunikují a jak vyjadřují své potřeby? Co to znamená přijmout odpovědnost za své činy? Jak umět říci ne a nepřijít o blízkost? To vše jsou složité otázky, na které klienti na pondělních setkáních hledají odpovědi prostřednictvím diskuse, hraní rolí a dalších technik. My jsme jim pouze průvodci, na vše totiž přijdou sami. 
 
Je důležité mít na paměti, že lidé s mentálním postižením jsou lidé jako my. Mají své touhy, přání, radosti a starosti. Chtějí dělat to, co je baví, mít kousek svého soukromí a mít možnost dělat taky věci po svém. Mít domov, blízkého člověka, zažít pocit přijetí. A především být vnímán jako rovnocenná lidská bytost. 


Méně...