Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
CANISTERAPIE

CANISTERAPIE

08.12.22

Canisterapie v rámci projektu, který je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu


Více...
 
CANISTERAPIE

Canisterapie v rámci projektu, který je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Ježíškova vnoučata.

V průběhu března až prosince roku 2022 naše zařízení pravidelně navštěvuje paní Jarmila Andělová se svou fenkou zlatého retrievera Goldie a její dcerou Yzii. Obě fenky mají splněny všestrannou canisterapeutickou zkoušku a pro naše klienty jsou úžasným zpestřením všedních dní. Jejich společnost zpravidla dvakrát měsíčně je velmi mile přijímána klienty i pracovníky. Canisterapie v našem zařízení se může realizovat díky nadačnímu příspěvku od nadačního fondu Českého rozhlasu, jak je uvedeno výše.


Méně...
 
PODĚKOVÁNÍ

PODĚKOVÁNÍ

30.11.22

Děkujeme ještě naposledy spolku Pomáhat je v módě za uspořádání Sweet festivalu, aneb jak jsme využili výtěžek z této akce.


Více...
 
PODĚKOVÁNÍ

V předchozích příspěvcích na webu jsme děkovali za uspořádání akce spolku Pomáhat je v módě a všem dalším lidem, kteří se zúčastnili a pomohli vybrat, tak krásnou částku. Myslím si, že poděkování nemůže být nikdy dost a rozhodně se neomrzí. Proto znovu opakujeme, děkujeme. Slíbili jsme, že se s Vámi všemi také podělíme o to, co jsme s výtěžkem z akce Sweet festival udělali a na co jsme ho využili. Pokusíme se tedy v krátkosti přiblížit kam a na co peníze putovaly. Za skoro polovinu z celé částky jsme pro naše klienty nakoupili nová toaletní křesla (pro laiky vysvětlení: polstrované křeslo, které lze využít jako mobilní toaletu, popřípadě jako vozík, na kterém lze zavést klienta do koupelny a kompletně ho umýt). Tato křesla jsou v našem zařízení v každodenním provozu, usnadňují práci pečovatelskému personálu a slouží pro naše klienty a jejich potřeby. Další část z výtěžku jsme použili na nákup venkovních stolů a stínících plachet, pro lepší komfort při trávení volného času venku, což mnoho klientů v létě hojně využívá. A vzhledem k tomu, že ze samotného Sweet festivalu nezbylo nic dobrého na zub, podnikli jsme spolu s klienty a spolupracovníky během jara až podzimu celkem čtyři návštěvy nedaleké kavárny Berenika. Do kavárny jsme vždy doprovodili vybranou skupinku klientů a spolu s nimi si užili příjemné odpoledne s kávou a zákuskem dle chuti a výběru pro každého. Vzhledem k tomu, že by naše zařízení nemohlo fungovat bez skvělého personálu, z celé částky jsme zakoupili také několik drobností, které nám pomohli vylepšit vzhled a funkčnost v našem zařízení. Na recepci tak přibyl nový stolek a židle, na chodbě ve 4. patře visí magnetická nástěnka, kde je přehled o tom, kdo je v daný den přítomen na pracovišti a pečuje o klienty, také přehled o návštěvách canisterapeutky, kadeřnice a pedikérky. Podařilo se nám tedy využít celý výtěžek vyrovnaně pro klienty, pracovníky a obecně pro kultivaci prostředí v našem zařízení.


Méně...
 
KAVÁRNA BERENIKA

KAVÁRNA BERENIKA

25.11.22

Letos naposledy jsme vyrazili s našimi klienty na příjemné odpolední posezení do kavárny Berenika, kde jsme strávili hezké chvíle


Více...
 
KAVÁRNA BERENIKA

Letos naposledy jsme vyrazili s našimi klienty na příjemné odpolední posezení do kavárny Berenika, kde jsme strávili hezké chvíle v prostředí s adventní náladou. Prostory kavárny byly krásně vyzdobeny adventními věnci a dalšími dekoracemi. Do konce roku jsme měli v plánu ještě navštívit kavárnu a zpříjemnit tak klientům nadcházející adventní čas. Účast klientů byla hojná a všichni si to moc užili. Většina klientů si dala dobrou kávu a lívanečky se šlehačkou, ovocem, zmrzlinou a podobně. Děkujeme zaměstnancům kavárny za milý a vstřícný přístup. Tato návštěva se mohla uskutečnit díky financím z výtěžku Sweet festivalu od spolku Pomáhat je v módě.


Méně...
 
OSLAVA NAROZENIN NEJSTARŠÍ OBYVATELKY DOMU POKOJNÉHO STÁŘÍ

OSLAVA NAROZENIN NEJSTARŠÍ OBYVATELKY DOMU POKOJNÉHO STÁŘÍ

25.11.22

Vím, že se nesluší zmiňovat věk u dámy, ale v tomto případě si dovolím udělat výjimku, neboť je to věk opravdu úctyhodný


Více...
 
OSLAVA NAROZENIN NEJSTARŠÍ OBYVATELKY DOMU POKOJNÉHO STÁŘÍ

Vím, že se nesluší zmiňovat věk u dámy, ale v tomto případě si dovolím udělat výjimku, neboť je to věk opravdu úctyhodný a to krásných 99 let.  Chci tímto moc poděkovat naší šikovné aktivizační pracovnici, která oslavu uspořádala a realizovala. Věřím, že to pro všechny zúčastněné byl moc hezký zážitek sdílet takto významné jubileum. A naší klientce přejeme za všechny pracovníky Domu pokojného stáří Naděje ještě mnoho dalších let v takové kondici, jakou má doposud.


Méně...
 
MILÁ SPOLUPRÁCE S MŠ ČTYŘLÍSTEK

MILÁ SPOLUPRÁCE S MŠ ČTYŘLÍSTEK

21.11.22

Pondělní dopoledne přišly děti z mateřské školky Čtyřlístek rozveselit naše klienty 


Více...
 
MILÁ SPOLUPRÁCE S MŠ ČTYŘLÍSTEK

Pondělní dopoledne přišly děti z mateřské školky Čtyřlístek rozveselit naše klienty a spolu s nimi si něco hezkého vyrobit. Pod vedením paní učitelky dětičky spolu s klienty tvořily hlavu koně, kam domalovali oči, nozdry a někdo dokonce řasy. Poté s pomocí nalepovaly barevné papíry jako hřívu koní. O několik dní dříve nás navštívily s nápadem na vyrobení papírových draků, které nyní zdobí chodby a okna našeho zařízení. Oceňujeme krásné nápady a hlavně čas, který nám děti věnovaly. Bylo to milé zpestření, občas všedních dní zde u nás v zařízení.  Děkujeme a přijďte brzy zas, přinášíte spoustu radosti a dobré nálady!


Méně...
 
MANŽELÉ VODEHNALOVI A JEJICH VYSTOUPENÍ ZA DOPROVODU HARMONIKY

MANŽELÉ VODEHNALOVI A JEJICH VYSTOUPENÍ ZA DOPROVODU HARMONIKY

21.11.22

V minulém týdnu jsme měli tu možnost přivítat v našem zařízení milé manžele Vodehnalovi z Osíka u Litomyšle


Více...
 
MANŽELÉ VODEHNALOVI A JEJICH VYSTOUPENÍ ZA DOPROVODU HARMONIKY

V minulém týdnu jsme měli tu možnost přivítat v našem zařízení milé manžele Vodehnalovi z Osíka u Litomyšle a jejich vystoupení plné hry na harmoniku a krásného zpěvu. Pro klienty to byla skvělá příležitost zavzpomínat na své mládí, které bylo právě těmito hity provázeno. V celém zařízení zněly písně, klienti byli příjemně naladění a mnoho z nich se ke zpěvu přidalo. Tímto bychom chtěli velmi srdečně poděkovat manželům Vodehnalovým za jejich odpolední program a nemůžeme říci jinak, než že se velmi těšíme na další setkání.


Méně...