Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

11.05.23

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál...


Více...
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana od nás možná už znáte. Celý život pracoval na stavbách jako zedník a jeřábník. Teď už je v důchodu, ze kterého ale nezvládá platit vlastní bydlení, a proto bydlí v našem žižkovském azylovém domě. Také ho trápí chatrné zdraví a otevřená rána na noze.

 

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál hodinky. Paní Martina ještě navrch přidala dva velké štrůdly, chlebíčky a mezi svými přáteli vybrala 1.900 Kč, které mu pomohou zaplatit poplatky za léky.

 

Paní Martině i jejím přátelům ze srdce děkujeme. Moc nás těší, že ji osud, pro ni neznámého, člověka bez domova nebyl lhostejný. Pomoc druhým a udělat radost je prostě jedna z nejkrásnějších věcí na světě. 

 

Předání hodinek panu Milanovi


Méně...
 
Děkujeme hotelu Four Season za podporu

Děkujeme hotelu Four Season za podporu

10.05.23

Hotel Four Season a jeho zaměstnanci jsou našimi dárci už řadu let...


Více...
 
Děkujeme hotelu Four Season za podporu

Hotel Four Season a jeho zaměstnanci jsou našimi dárci už řadu let a my si jejich podpory moc vážíme.

 

Tentokrát náš sklad v Emauzích zaplnili nejen ložním prádlem, které je v našich azylových domech a noclehárnách žádaným artiklem, ale také mýdly, fény, varnými konvicemi nebo rádii s budíky. 

 

Tohle všechno nad míru využijí muži a ženy ubytovaní v našich azylových domech na Žižkově, ve Vršovicích, v Záběhlicích nebo také v Radotíně.  

 

Ještě jednou děkujeme, že opakovaně myslíte na lidi bez domova v našich službách.

 

Dar z hotelu Four Season


Méně...
 
Oslava 10. narozenin Klubovny se povedla

Oslava 10. narozenin Klubovny se povedla

09.05.23

Irča, Klára a Wendy - to jsou naše tři milé kolegyně z azylového domu pro ženy ve Vršovicích, které se v neděli zúčastnily...


Více...
 
Oslava 10. narozenin Klubovny se povedla

Irča, Klára a Wendy - to jsou naše tři milé kolegyně z azylového domu pro ženy ve Vršovicích, které se v neděli zúčastnily oslav 10. narozenin Klubovny v Cross Clubu.

 

Nejen že si poslechly to nejlepší z domácího coru, punkrocku, indie a rapu, ale také v informačním stánku zodpovídaly všetečné dotazy týkající se našich služeb pro lidi bez domova.  

 

Děkujeme za příležitost být součástí něčeho takového a reprezentovat naši pražskou NADĚJI na ojedinělém místě. Klubovně přejeme dalších minimálně deset spokojených hudebních let.

 

Slavili jsme narozeniny s Klubovnou


Méně...
 
Slavíme narozeniny s Klubovnou

Slavíme narozeniny s Klubovnou

05.05.23

V neděli 7. května  od 14. hodin oslavíme 10. narozeniny s Klubovnou. Hudební medium a movement KLUBOVNA přichází s druhým ročníkem...


Více...
 
Slavíme narozeniny s Klubovnou

V neděli 7. května od14. hodin oslavíme 10. narozeniny s Klubovnou.

 

Hudební medium a movement KLUBOVNA přichází s druhým ročníkem vlastního festivalu, na kterém oslaví 10 let své existence. To nejlepší z domácího coru, punkrocku, indie a rapu na venkovní stagi pražského CrossClubu!

 

A my nebudeme chybět. Říkáte si, že to tu ještě nebylo? A ano, máte pravdu. Ale všechno je jednou poprvé a pro nás je čest a radost mít na této akci stánek. Je to další příležitost prezentovat naši práci ve prospěch lidí bez domova na neobvyklém a neotřelém místě.

 

Děkujeme Klubovně, že na nás myslí a že naše spolupráce „charitativní svařákem“ před dvěma lety před Rock Café neskončila.    

 

Více o akci: https://www.facebook.com/klubovnacm/ 


Méně...
 
Oranžové kontejnery Potex pomáhají

Oranžové kontejnery Potex pomáhají

03.05.23

Využíváte někdy oranžové kontejnery Potex na textil a obuv? V současné době můžete v celé ČR potkat více než 600 kontejnerů...


Více...
 
Oranžové kontejnery Potex pomáhají

Využíváte někdy oranžové kontejnery Potex na textil a obuv?

 

V současné době můžete v celé ČR potkat více než 600 těchto kontejnerů. Díky tomu, že do nich hodíte své vyřazené oblečení nebo boty, se skládce vyhne až 3.000 tun použitého textilu ročně. A to rozhodně není málo. Je to jednoduché a zároveň ekologické řešení, jak dostat vámi vyřazené kousky k těm, kteří je potřebují.

 

Pokud máte doma oblečení nebo boty, které už nenosíte, neváhejte a najděte si svůj nejbližší kontejner na https://www.recyklujemetextil.cz/kde-najdete-kontejnery.

 

Děkujeme firmě Potex za spolupráci, která funguje už mnoho let. Prostřednictvím jejich pomoci jsme mohli obléknout nejednoho člověka bez domova.

 

Oblečení z kontejnerů Potex


Méně...
 
Pomáháme lidem bez domova už 32 let

Pomáháme lidem bez domova už 32 let

01.05.23

Pomáháme lidem bez domova v Praze už 32 let! Dnes si připomínáme výročí pražské pobočky NADĚJE...


Více...
 
Pomáháme lidem bez domova už 32 let

Pomáháme lidem bez domova v Praze už 32 let!

 

Dnes si připomínáme výročí pražské pobočky NADĚJE. 32 let neúnavně pomáháme lidem, kterým se v životě něco pokazilo a skončili na ulici. Terén, tzn. ulice, parky a všelijaká zákoutí Prahy, ordinace, denní centra, noclehárny, azylové domy, tréninkové byty a sociální bydlení - na všech těchto místech naleznou lidé bez domova „azyl“, pochopení, pomoc a podporu. A my jsme hrdí na to, že všechny tyto služby poskytujeme už více jak tři dekády.

 

V loňském roce jsme podpořili 494 lidí bez domova. Denně jsme ubytovali 224 lidí a ošetřili 19 pacientů v ordinacích. O chod všech našich středisek se v Praze stará bezmála 140 zaměstnanců.

 

Děkujeme všem, kteří s námi byli a stále jsou. Ať už se jedná o zaměstnance, dárce, dobrovolníky, podporovatele nebo dlouholeté příznivce, všichni máte podíl na tom, že naše pražská NADĚJE dělá dobrou práci.


Méně...