Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Hledáme pronájem bytu v Praze

Hledáme pronájem bytu v Praze

29.06.23

V rámci našeho nového projektu Housing Youth hledáme pronájem bytu 1+kk nebo 1+1 v Praze s dobrou dostupností na MHD...


Více...
 
Hledáme pronájem bytu v Praze

V rámci našeho nového projektu Housing Youth hledáme pronájem bytu 1+kk nebo 1+1 v Praze s dobrou dostupností na MHD.  

 

Byt bude užívat pár nebo jednotlivec. My budeme garantem a správcem. Majitel tak bude mít 100 % jistotu, že nájem a náklady spojené s údržbou bytu budou vždy uhrazeny včas a řádně. Pronájem s garancí nájmu můžeme zajistit do března 2026. 

 

Pronájem včetně služeb a poplatků by měl být do 16 000,- Kč s ohledem na lokalitu. 

 

Projektem Housing Youth NADĚJE Praha pomáháme mladým lidem s hledáním stabilního a bezpečného bydlení a poskytujeme jim v bydlení intenzivní podporu zkušených pracovníků. 

 

V případě zájmu nebo pro více informací kontaktuje Olgu: olga.lebedevova@nadeje.cz nebo Kateřinu: katerina.sehnoutkova@nadeje.cz, tel. 773791724.  

 

Více o projektu: https://www.nadeje.cz/praha/housing_youth_bydleni_pro_mlade_lidi_bez_domova


Méně...
 
"Aukce holek z Vršek" ve prospěch Daruj koupelnu ženám bez domova úspěšně pokračuje

"Aukce holek z Vršek" ve prospěch Daruj koupelnu ženám bez domova úspěšně pokračuje

28.06.23

Od konce května probíhá na našem facebookovém profilu „Aukce holek z Vršek“ ve prospěch naší kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova...


Více...
 
"Aukce holek z Vršek" ve prospěch Daruj koupelnu ženám bez domova úspěšně pokračuje

Od konce května probíhá na našem facebookovém profilu „Aukce holek z Vršek“ ve prospěch kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova.

 

Každý týden ve středu dopoledne zveřejňujeme jeden předmět jedné z kolegyň z azylového domu pro ženy. Každý předmět má svou vyvolávací cenu, kterou je možné v komentáři pod příspěvkem zvýšit. Už jsme dražili knihu, květinu, obraz, sadu malířských barev nebo veganskou banánovou bábovku. A právě tu společně vydražili náš ředitel Dan Svoboda s předsedou České federace potravinových bank Alešem Slavíčkem. Krásné spojení, nemyslíte?  

 

Díky našim sledujícím se pomohlo v rámci „Aukce holek z Vršek“ vybrat už přes 9.200 Kč. V současné chvíli se draží domácí sirupy kolegyně Gabči. Příští týden náš čeká závěrečná aukce, která bude stejně jako předchozí originální. 

 

Děkujeme všem, kteří se rozhodli přispět ženám z azylového domu na rekonstrukci koupelny, ať už v rámci aukce nebo mimo ni. Kampaň běží do 9.7. a my budeme rádi za jakýkoliv příspěvek.

 

Darovat můžete prostřednictvím tohoto odkazu: https://www.darujme.cz/darujkoupelnuzenambezdomova


Méně...
 
Pomozte nám zařídit první byt pro mladé lidi bez domova

Pomozte nám zařídit první byt pro mladé lidi bez domova

22.06.23

Do prvního z bytů, který jsme v rámci projektu Housing Youth získali, sháníme...


Více...
 
Pomozte nám zařídit první byt pro mladé lidi bez domova

Do prvního z bytů, který jsme v rámci projektu Housing Youth získali, sháníme funkční pračku, lednici, tři postele, židle, skříňky, případně sedačku (a nepotřebujeme nádobí, lůžkoviny nebo matrace).

 

Pokud máte něco takového k dispozici, kontaktuje vedoucí projektu Katku Sehnoutkovou (katerina.sehnoutkova@nadeje.cz nebo 773 791 724).

 

Pomozte touto cestou unikátnímu projektu Housing Youth, který cílí na mladé lidi ve věku 18 -26 let se zkušeností s životem na ulici a s užíváním návykových látek. Protože bydlet je základ.  

 

Děkujeme.


Méně...
 
Naše pomoc má smysl

Naše pomoc má smysl

19.06.23

Paní Jana v našem azylovém domě pro ženy ve Vršovicích bydlela rok...


Více...
 
Naše pomoc má smysl

Paní Jana v našem azylovém domě pro ženy ve Vršovicích bydlela rok. Přišla k nám po nevydařeném vztahu plném násilí a alkoholu. Po pár měsících klidu a podpory od sociální pracovnice se postavila na nohy, našla si práci, spolubydlení a odešla. Dnes má vlastní podnájem, práci, ve které je spokojená, a nově i pejska. Naše práce má smysl.


Ještě necelé dva týdny máte jedinečnou příležitost zlepšit prostředí, ve kterém ženy v našem azylovém domě žijí. Darovat koupelnu ženám bez domova můžete zde: https://www.darujme.cz/darujkoupelnuzenambezdomova
 

Děkujeme!


Méně...
 
Rozhovor o terénní sociální práci

Rozhovor o terénní sociální práci

12.06.23

Spolupracujeme s MČ Praha 17, kde nás pravidelně můžete potkávat v terénu. Co obnáší činnost NADĚJE a kolik lidí bez domova evidujeme...


Více...
 
Rozhovor o terénní sociální práci

Spolupracujeme s MČ Praha 17, kde nás pravidelně můžete potkávat v terénu. Co obnáší činnost NADĚJE a kolik lidí bez domova evidujeme právě na území Řep? Na tyto a další otázky odpovídala Marie Zajíčková, vedoucí terénu. 

 

„Naše klienty často spojuje náročná minulost a traumatické zážitky. Zároveň nejistá budoucnost. Pokud každý den řešíte, kde budete spát, co budete jíst a špatný zdravotní stav, špatně se řeší cokoli dalšího. Často slýchám věty jako: „Kdyby nepili, mohli by bydlet.“ „Kdyby nebyli líní, mohli by chodit do práce.“ A já si říkám, jak se asi z lavičky nebo ze stanu vstává do práce? Nepila bych taky náhodou, kdybych neměla rodinu nebo za sebou měla traumatický zážitek a neměla bych kam jít? Proto neodsuzuji lidi, kteří jsou na tom takto. Ale obdivuji každého, komu se povede se z ulice zvednout.“ 

 

Přečtěte si celý článek ZDE.


Méně...
 
NADĚJE na konferenci FEANSTA

NADĚJE na konferenci FEANSTA

09.06.23

V minulém týdnu náš oblastní ředitel Dan Svoboda a vedoucí projektu Housing Youth Katka Sehnoutková navštívili Stockholm...


Více...
 
NADĚJE na konferenci FEANSTA

V minulém týdnu náš oblastní ředitel Dan Svoboda a vedoucí projektu Housing Youth Katka Sehnoutková navštívili Stockholm.

 

Tohle krásné švédské velkoměsto totiž hostilo největší konferenci o bezdomovectví v Evropě. A protože i my se řadíme mezi více než 100 členských organizací FEANTSA, které pracují s lidmi bez domova, pozvání jsme ani letos neodmítli.  

 

Dan s Katkou navštívili zajímavé semináře i pracovní skupiny a načerpali poznatky organizací zabývajících se problematikou lidí bez domova napříč Evropou. V mezinárodním kontextu je vždy moc fajn pozorovat a porovnávat, jak to jinde dělají jinak. Necháme se inspirovat a pokud je to jen trochu možné, pokusíme se implementovat dobrou praxi do našich služeb.  

 

Tak snad zase za rok v nějakém jiném evropském městě na viděnou.

 


Méně...