Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Beseda o faráři P. Jakubu Jelínkovi

Beseda o faráři P. Jakubu Jelínkovi

22.08.22

Páteční odpoledne lze využít k různým aktivitám. V našem domově se 19. 8. uskutečnila beseda s PhDr. Alešem Naňákem, významným znalcem regionu. Tématem setkání byl „Nevšední osud P. Jakuba Jelínka", budovatele nedašovského kostela.


Více...
 
Beseda o faráři P. Jakubu Jelínkovi

Páteční odpoledne lze využít k různým aktivitám. V našem domově se 19. 8. uskutečnila beseda s PhDr. Alešem Naňákem, významným znalcem regionu. Tématem setkání byl „Nevšední osud P. Jakuba Jelínka", budovatele nedašovského kostela.

Seznámili jsme se s osudy významné aktivní osobnosti regionu své doby a také s kontextem ekonomického i náboženského života. Tento významný kněz a budovatel se zasloužil o mnohé dodnes viditelné plody své práce. Mezi ty nejvýznamnější můžeme jmenovat třeba vnitřní modernizaci a opravy kostela v Brumově, ale i jeho blízkého okolí, vybudování kostela v Nedašově (1909 -1916), kde si mimořádnou pozornost zaslouží kvalitní vitráže, a také rozsáhlé sociální dílo po obrovském požáru a praktickém zničení obce Nedašova Lhota.

 


Méně...
 
Vernisáž v Nedašově

Vernisáž v Nedašově

11.07.22

NADĚJE v Nedašově vás zve na výstavu výtvarných děl do Obecního domu Nedašov.


Více...
 
Vernisáž v Nedašově

NADĚJE v Nedašově vás zve na výstavu výtvarných děl do Obecního domu Nedašov. V pátek 8. července jsme na slavnostní vernisáži přivítali naše milé hosty, amatérskou malířku Jiřinu Lhotskou, Františka Mikše a Antonína Naňáka z našeho Domova pokojného stáří, kteří společně vystavují svá díla. Na začátku naší spolupráce je projekt Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata“, díky kterému Jiřina Lhotská věnovala našemu klientovi Františkovi malířská plátna. Na ochutnávku výstavy se můžete podívat ve fotogalerii, na výsledek se přijďte raději podívat osobně, a to denně až do 20. července 2022.


Méně...
 
Pozvánka na výstavu

Pozvánka na výstavu

30.06.22

Vernisáž v Obecním domě Nedašov


Více...
 
Pozvánka na výstavu

Srdečně zveme na vernisáž výstavy do Nedašova, která se uskuteční v pátek 8. července od 16:30 v Obecním domě. Představí se nám díla pana Františka Mikše a Antonína Naňáka z NADĚJE v Nedašově a amatérské malířky Jiřiny Lhotské z Napajedel. Můžete se těšit na úchvatnou a čistou atmosféru umění blízkého každému člověku. NADĚJE v Nedašově chce i touto výstavou poděkovat za možnost žít nablízku potřebným a pomáhat již více než 30 let. Více informací na plakátku zde.


Méně...
 
Vyšla kniha o NADĚJI v Nedašově

Vyšla kniha o NADĚJI v Nedašově

31.05.22

Ke třicátému výročí pobočky NADĚJE v Nedašově byl vydán almanach jako vyjádření vděčnosti za působení organizace v tomto regionu.


Více...
 
Vyšla kniha o NADĚJI v Nedašově

Ke třicátému výročí pobočky NADĚJE v Nedašově byl vydán almanach jako vyjádření vděčnosti za působení organizace v tomto regionu. NADĚJE v současnosti působí ve většině krajů České republiky a patří mezi největší nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby. Pobočka v Nedašově existuje od roku 1991. Provozujeme zde Domov pokojného stáří a jsme významným místním zaměstnavatelem.

Almanach s názvem „30 TVÁŘÍ NADĚJE“ shromažďuje třicet ohlédnutí za třiceti roky organizace v Nedašově a nabízí příspěvky od různých osobností a také od klientů domova. V prvním oddíle se dozvíme o dějinách domova od Aleše Naňáka, následuje příspěvek od prvního porevolučního českého premiéra Petra Pitharta, od spoluzakladatele naší organizace Ilji Hradeckého, o své cestě od starosty k řediteli píše František Švach, svou zkušenost nám popsala vdova po Josefu Luxovi paní Věra Luxová , ústřední ředitel NADĚJE Jan Vaněček, budovatelka naší pobočky Eva Ludvíčková a náš významný dobrodinec Tomáš Lyžbicki. V dalším oddíle následují velmi silné příběhy našich klientů a také spolupracovníků. 

Do závěrečného oddílu nám přispěli senátor Jiří Čunek, historik Tomáš Petráček, odborník na etiku Jan Czudek, biblista Stanislav Pacner, misionář a bývalý farář v Nedašově Marek Kurzyński a arcibiskup a nový primas český Jan Graubner.

Kniha vyšla v nákladu 550 kusů. Jejím prostřednictvím chceme vyjádřit poděkování za roky krásného přijetí a spolupráce v tomto regionu. Za tu dobu se u nás vystřídalo více než pět set klientů a stovky zaměstnanců. Naše práce a služba se dotkla velkého množství osob a jejich příbuzných.

Rozhodli jsme se, že knihu jako poděkování věnujeme rodinám v Nedašově. Je pro nás také projevem radosti z charitativního a misijního díla, které náš domov koná. Velmi si vážíme i šíření dobré pověsti o nás a také přátelských vztahů.

Pokud se vám tento almanach dostane do rukou, přijměte ho jako vyjádření naděje, kterou všichni potřebujeme. Také si budeme velmi vážit, pokud nás budete podporovat v našich rozvojových záměrech. Pokud byste zvažovali zaslat nám příspěvek, prosíme, uvádějte u účtu 1404139329/0800 variabilní symbol 161. Pokud chcete almanach získat do osobního vlastnictví, můžete se pro něj u nás stavit po telefonické domluvě.

Petr Žůrek, ředitel pobočky

 

 


Méně...
 
Těšíme se krásou jarních dnů

Těšíme se krásou jarních dnů

16.05.22

Krásné jarní počasí, sluníčko, vůně květů, zpěv ptáků, rozkvetlá zahrada, to vše nás letos obklopovalo při stavění máje, které jsme pojali poněkud netradičně.


Více...
 
Těšíme se krásou jarních dnů

Krásné jarní počasí, sluníčko, vůně květů, zpěv ptáků, rozkvetlá zahrada, to vše nás letos obklopovalo při stavění máje, které jsme pojali poněkud netradičně. Májku jsme barevně ozdobili, zazpívali jsme si, a protože máme zahradu plnou pampelišek, rozhodli jsme se uvařit pampeliškový med. Společně s klienty jsme nasbírali květy, dle receptu založili macerát a nechali do druhého dne uležet. Následujícího dne se medová vůně nesla celou budovou, a my byli nadšeni, že se dílo zdařilo. Každý klient odcházel se skleničkou medu, tedy alespoň s malou zásobou vitamínů na zimu. Je tolik bylinek, co nás obklopuje a my je mnohdy ani nevnímáme . Fotografie zde


Méně...
 
Naše fašanky

Naše fašanky

02.03.22

Tak jako každý rok i letos se naši obyvatelé připravovali na čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi.


Více...
 
Naše fašanky

Tak jako každý rok i letos se naši obyvatelé připravovali na čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi. Masopustní veselí se v našem regionu nazývá fašanky. Letošní fašanky byly u nás  tematicky zaměřeny na myslivce a jejich tradice. Všímavý účastník fašankovského veselí se mohl pokochat mysliveckými trofejemi, z nichž nejpůsobivější bylo paroží jelena desateráka. Nechyběl ani výřad ulovené zvěře, kde za zmínku stojí zejména medvěd hnědý, ulovený v roce 1982 v hračkářství ve Valašských Kloboukách. Aby tradice byla opravdu dovršena, hádejte, koho potkali dva švarní myslivci? Přece dvě panenky jak z růže květ.

Fotografie zde.


Méně...