Mladá Boleslav

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma (zařazení do projektu závisí na konkrétní situaci). 

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Mladé Boleslavi již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Úklid parčíku

Úklid parčíku

07.11.22

Parčík naproti středisku Naděje v posledních dnech vypadal, že by si zasloužil úklid. 


Více...
 
Úklid parčíku

Parčík naproti středisku Naděje v posledních dnech vypadal, že by si zasloužil úklid. Proto terénní pracovnice dne 3. listopadu vzala klienty z denního centra i terénu a společně se této lokalitě několik hodin věnovali. Sebrali všechny možné odpadky, které se zde nahromadily, a shrabali všechno spadané listí. Pytle s veškerým odpadem pak odvezla městská úklidová firma Compag. 

 

Parčík nyní vypadá k světu a klienty těší pocit dobře odvedené práce. 

 

 


Méně...
 
Zimní opatření

Zimní opatření

24.10.22

Aktuálně poskytujeme nocleh na přistýlkách. 


Více...
 
Zimní opatření

Noclehárna NADĚJE je plná po většinu roku, její obsazenost klesá na přibližně 75% pouze v letních měsících. S přibývajícím chladným počasím se zájem o nocleh výrazně zvyšuje a v zimě nejsme s to uspokojit všechny žádosti o využití této sociální služby. Proto aktuálně poskytujeme nocleh na přistýlkách. Takto navýšená kapacita noclehárny pomůže více lidem. 

 

Do budoucna si v Mladé Boleslavi přejeme vznik pobytové sociální služby, jako je azylový dům nebo sociální byty, aby noclehárna nemusela plnit funkci dlouhodobé ubytovny pro lidi, kteří nemají kam jít. 


Méně...
 
Úklid zastávky Pod hradem

Úklid zastávky Pod hradem

05.08.22

Pracovnice terénního programu uspořádala aktivizaci pro klienty NADĚJE. 


Více...
 
Úklid zastávky Pod hradem

Ve čtvrtek 4. srpna pracovnice terénního programu uspořádala aktivizaci pro klienty NADĚJE. Aktivity pro upevnění pracovních návyků i zvelebení veřejného prostoru se zúčastnilo 11 klientů z denního centra i terénního programu. Na autobusové zastávce Pod hradem a v jejím okolí společně uklidili odpadky i spadané listí. Den tak byl pro klienty naplněn smysluplnou činností. 

Pytle naplněné nepořádkem pak odvezla městská úklidová firma Compag. 

 

 


Méně...
 
Sbírka potravin

Sbírka potravin

26.04.22

Jarní kolo tradiční Sbírky potravin opět přimělo k akci zaměstnance a příznivce NADĚJE. 


Více...
 
Sbírka potravin

Jarní kolo tradiční Sbírky potravin opět přimělo k akci zaměstnance a příznivce NADĚJE. V hypermarketu Albert v Olympii jsme vybrali 384 kilogramů trvanlivých potravin a drogerie. 

 

Děkujeme všem dobrovolníkům z NADĚJE a Centra 83, bez nichž by to nešlo. Dále zaměstnancům prodejny, kteří nám ve všem vyšli vstříc. Největší dík patří všem přispěvatelům, kterým není osud slabších lhostejný. 


Méně...
 
Proč jim pořád cpu ty tyčinky

Proč jim pořád cpu ty tyčinky

27.01.22

Jsem terénní sociální pracovnice a svou práci s lidmi bez domova většinou vykonávám ve veřejném prostoru.


Více...
 
Proč jim pořád cpu ty tyčinky

Jsem terénní sociální pracovnice a svou práci s lidmi bez domova většinou vykonávám ve veřejném prostoru. Ráda bych odpověděla na otázku, kterou přihlížející občané často mají na jazyku, a sice proč jim pořád cpu ty tyčinky?! 


Co když klient chce využívat pomoc, ale nechce na své situaci nic měnit? Mám s ním přestat pracovat? Práce na ulici vypadá jinak než práce v kanceláři. Venku člověka neponechám jeho osudu. Pozvolna mu nabízím pomoc a vyčkávám, navazuji s ním vztah. Klient si až časem uvědomí, že by šlo na sobě pracovat a něco udělat jinak, změnit svůj život...  


Jsou to udržovací kontakty. Možná mrhám prostředky na ty, kteří na sobě nebudou pracovat, možná dávám potravinovou pomoc lidem, kteří o ni tolik nestojí. Mně je to ale jedno, otevírám cestu.  


Jsem v práci, nejsem vzorem pro kolemjdoucí, jak se chovat k zanedbanému bezdomovci. Tím, že mu něco dávám, nabízím i širší pomoc. Klient pak ví, že jsem nablízku. Až se odhodlá, může napřaženou ruku kdykoliv uchopit.  


Jana Ginzlová, terénní sociální pracovnice pobočky Mladá Boleslav


Méně...
 
Předvánoční posezení s klienty

Předvánoční posezení s klienty

27.12.21

Jako každý rok jsme 23. prosince pro klienty přichystali vánoční program. 


Více...
 
Předvánoční posezení s klienty

Jako každý rok jsme 23. prosince pro klienty přichystali vánoční program. Naši klienti si mohli poslechnout vánoční písně a slovo, které přednesli dobrovolníci z Evangelické církve. Hudební program doplnila paní oblastní ředitelka. Nakonec klienti dostali sváteční oběd - bramborový salát a klobásy. Všem děkujeme za příjemný den. 

 

 


Méně...