Brno

 
 
 
Dobročinný bazar knih

Dobročinný bazar knih

01.03.19

Přijďte si dne 19. 3. 2019 v čase od 8 do 18 hodin vybrat knihu za dobrovolný příspěvek, který bude věnován brněnské NADĚJI.


Více...
 
Dobročinný bazar knih

Přijďte si dne 19. 3. 2019 v čase od 8 do 18 hodin vybrat knihu za dobrovolný příspěvek, který bude věnován brněnské NADĚJI. A že bude z čeho vybírat. V nabídce máme přes 400 titulů!

 

Naleznete u nás díla předních českých autorů - K. V. Raise, M. Pujmanové, G. Preissové, E. Petišky, J. Nerudy, J. Š. Baara, E. Basse, V. Neffa, K. Světlé, J. Otčenáška, K. J. Erbena, K. Klostermanna, K. Čapka a mnohých dalších. Nabízíme bohatý výběr románů a povídek z pera oblíbené autorky prostředí venkova Vlasty Javořické. Z klasické světové literatury patří do naší sbírky tituly autorů H. Ch. Andersena, H. Seinkiewicze, E. Bronteové, Ch. Dickense, F. M. Dostojevského, A. Dumase, L. Feuchtwangera, N. V. Gogola, R. Rollanda, L. N. Tolstoje a dalších.

 

K dispozici Vám budou na výběr díla napříč žánry - humorné vyprávění Betty MacDonaldové s názvem Vejce a já, či některá díla prvního českého prezidenta V. Havla nebo také sci-fi román Muži pod ochranou francouzského romanopisce R. Merleho.

 

A protože kniha je nástrojem moudrosti a symbolem moudrosti je sova... všichni, kdo si od nás odnesou knihy v souhrnné hodnotě 500,- Kč, dostanou jako dárek ručně šitou sovu naší výroby (na fotografii).

 

Akce se koná v budově Domu pokojného stáří Brno-Královo Pole na ulici Ptašínského 13. Po skončení akce bude možno ještě do konce měsíce března navštívit naši burzu po předchozí domluvě na tel. 775 118 436.


Méně...
 
Zrušen zákaz návštěv v domovech v Řečkovicích a na Vinohradech

Zrušen zákaz návštěv v domovech v Řečkovicích a na Vinohradech

01.03.19

Od pátku 1. 3. 2018 rušíme zákaz návštěv v domovech v Řečkovicích a na Vinohradech. Pozor - v Bohunicích zákaz návštěv trvá!


Více...
 
Zrušen zákaz návštěv v domovech v Řečkovicích a na Vinohradech

Od pátku 1. 3. 2018 rušíme zákaz návštěv v domovech v Řečkovicích a na Vinohradech.

 

V těchto domovech již můžete své blízké navštívit. Prosíme však i nadále o ohleduplnost - pokud nejste plně zdrávi, nebo pokud jste byli v kontaktu s osobou s chřipkou či obdobným respiračním onemocněním, svoji návštěvu zatím odložte.

 

Upozorňujeme, že vzhledem k přetrvávající zvýšené nemocnosti klientů v domově pro seniory v Bohunicích, v tomto zařízení zákaz návštěv zrušen nebyl a nadále trvá!


Méně...
 
Zákaz návštěv ve všech domovech brněnské pobočky NADĚJE

Zákaz návštěv ve všech domovech brněnské pobočky NADĚJE

04.02.19

Od pondělí 11. 2. 2019 platí zákaz návštěv ve všech brněnských domovech NADĚJE.


Více...
 
Zákaz návštěv ve všech domovech brněnské pobočky NADĚJE

Z důvodu velkého nárůstu nemocnosti akutními respiračními infekcemi, zejména chřipkou, vyhlašujeme od pondělí 11. 2. 2019 zákaz návštěv ve všech brněnských domovech NADĚJE, tedy v Domě Naděje Brno-Řečkovice, v Domě Naděje Brno-Bohunice i v Domě Naděje Brno-Vinohrady.

 

Zákaz návštěv platí do odvolání - sledujte prosím naše webové stránky, o zrušení zákazu návštěv Vás budeme informovat.

 

Děkujeme za pochopení a trpělivost.

 

V případě jakýcholiv dotazů se obraťte na vedoucí pracovníky uvedených zařízení.


Méně...
 
Pomáhejte s námi

Pomáhejte s námi

24.01.19

Vážíme si veškeré podpory a pomoci, které se nám od Vás dostává. Právě Vy, naši dárci, se velkou měrou podílíte na zkvalitnění našich služeb.


Více...
 
Pomáhejte s námi

Vážíme si veškeré podpory a pomoci, které se nám od Vás dostává. Právě Vy, naši dárci, se velkou měrou podílíte na zkvalitnění našich služeb poskytovaných seniorům a osobám trpícím Alzheimerovou nemocí a obdobnými typy demence.

 

Protože se občas setkáváme s dotazy, zda a jakým způsobem je možné podpořit naši činnost, připravili jsme pro Vás na našich webových stránkách rubriku s názvem Pomáhejte s námi. V této části webu dostanete informace o obecných formách podpory, jejichž prostřednictvím můžete naši činnost podpořit a pomoci nám tak v našem úsilí a poslání.

 

Pokud se rádi podílíte na adresné a velice konkrétní pomoci, v sekci Aktuální projekty jsme pro Vás umístili k nahlédnutí přehled toho, co bychom pro naše klienty rádi zakoupili, vybudovali, zrekonstruovali. Přehled je průběžně aktualizován.

 

Velkou radost máme z příspěvků, které najdete pod titulkem Realizované projekty. Zde se dočtete, co se nám v předchozím období díky štědrosti dárců podařilo pořídit či zrealizovat. Na tomto místě se snažíme vyjádřit také naši úctu a vděčnost dárcům.


Méně...
 
Povánoční překvapení

Povánoční překvapení

15.01.19

Nejen vánoční čas je obdobím obdarovávání, štědrosti a dobroty.


Více...
 
Povánoční překvapení

Nejen vánoční čas je obdobím obdarovávání, štědrosti a dobroty. Milá dárkyně si našla cestu, jak potěšit klientku našeho domova v Bohunicích i v době povánoční. Obdarovaná klientka obdržela tašku plnou oblíbených sladkostí, ale i kosmetiky. Klientka, velice dojatá a překvapená z daru, si neváhala ihned rozbalit a vychutnat zmrzlinový kornout, který jí dle jejich slov teď v zimě chutná dvojnásob. Pár dní po obdržení dobrot dorazil pro klientku ještě invalidní vozíček, který jí usnadní pohyb po domově.

 

Ze srdce děkujeme paní dárkyni!

 

Jsme rádi, že nás podporujete i tímto velice konkrétním a adresným způsobem. Pokud máte zájem o tento druh pomoci, více informací naleznete zde https://www.nadeje.cz/brno/aktualni_projekty_brno

 

(na titulní fotografii vedoucí domova předává dar)


Méně...
 
Zebra nadělovala, aneb Ježíšek navštívil NADĚJI

Zebra nadělovala, aneb Ježíšek navštívil NADĚJI

17.12.18

Věříte na Ježíška? A jak podle Vás vypadá? U nás v brněnské pobočce NADĚJE jsme na Ježíška tento rok opět všichni uvěřili.


Více...
 
Zebra nadělovala, aneb Ježíšek navštívil NADĚJI

Věříte na Ježíška? A jak podle Vás vypadá? U nás v brněnské pobočce NADĚJE jsme na Ježíška tento rok opět všichni uvěřili. Navíc má pro nás naprosto konkrétní podobu, a to dvou mladých mužů, kteří přijeli ve čtvrtek 13. 12. předávat dárky a radost našim klientům.

 

Zaměstnanci společnosti Zebra Technologies CZ s.r.o. zakoupili pro každého klienta v Domech Naděje Brno – Řečkovice a Bohunice vánoční dárek, který sami vybrali a jehož součástí bylo i přání, kde se klienti mohli dočíst, kdo jim právě jejich dáreček posílá. Každé klientce byla též předána květina – tematická vánoční růže.

 

Atmosféra, která zavládla při předávání dárečků, je slovy jen těžko popsatelná. Zazněla milá slova plná dojetí a poděkování. Dojemné chvilky byly odlehčeny vtipem a úsměvy. Oči mnohých se při obdarování rozzářili, jako by byli opět dětmi.

 

Děkujeme každému zapojenému zaměstnanci společnosti Zebra Technologies CZ s.r.o., který si v předvánoční době vzpomněl na naše klienty. Velký dík patří panu Jakubovi a panu Martinovi za projevenou laskavost a trpělivost při předávání darů.

 

 


Méně...