Brno

 
 
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Hudební nešpory v Červeném kostele

24.10.22

Všechny hudební příznivce, přátele NADĚJE i rodinné příslušníky našich klientů srdečně zveme na neděli 6. listopadu 2022 od 19:00 hodin do Červeného kostela.


Více...
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Všechny hudební příznivce, přátele NADĚJE i rodinné příslušníky našich klientů srdečně zveme na neděli 6. listopadu 2022 od 19:00 hodin do Červeného kostela. Těšit se můžete na hudební nešpory s podtitulem Duchovní villancicos renesance a baroka – cesta ze Španělska do Latinské Ameriky, které se ponesou ve znamení španělského a jihoamerického baroka.

Biblické zamyšlení si pro návštěvníky akce připraví paní Iva Květonová.

 

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován brněnské pobočce NADĚJE. Všem, kteří v rámci uvedené akce naši pobočku finančně podpoří, děkujeme.


Méně...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Vinohrady

Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Vinohrady

11.10.22

Ještě než zazimujeme zahradu, posíláme malé ohlédnutí za zahradní slavností v Domě Naděje na Vinohradech, která se konala 22. září.


Více...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Vinohrady

Ještě než zazimujeme zahradu, posíláme malé ohlédnutí za zahradní slavností v Domě Naděje na Vinohradech, která se konala 22. září. Celá slavnost se nesla ve znamení FILMU - v podání oblíbených manželů Hasoňových jsme měli možnost poslechnout si řadu krásných filmových písní, "filmové vědkyně" z organizace Zdravotní klaun bavily naše hosty známými hláškami z filmů. Nechyběl ani červený koberec, filmové kulisy, kino v denním stacionáři a spousta dobrot, z nichž některé upekli naši klienti domova a denního stacionáře. Výborné grilované speciality nám s neustálým úsměvem na tváři připravil sám Jack Sparrow v podání p. Lukáše Hubnera z Chytré lékárny a také nesmíme zapomenout na výbornou kávu, o kterou se postarala naše kolegyně p. Jana Marešová. Děkujeme všem našim dobrovolníkům a účinkujícím a především kolegům nejen našeho domova, ale i z ostatních poboček brněnské Naděje za pomoc při organizaci naší zahradní slavnosti. Velké poděkování patří také našim klientům, jejich rodinám a přátelům za vytvoření veselé atmosféry a děkujeme za krásně strávený společný čas! Rádi bychom poděkovali i firmě IREKS Enzyma sro za poskytnutí občerstvení a firmě Hortim Group za poskytnuté ovoce.

 


Méně...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Bohunice

Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Bohunice

23.09.22

Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o malé ohlédnutí za bohunickou Zahradní slavností s ústředním tématem „Cukrárna pod širým nebem“.


Více...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Bohunice

Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o malé ohlédnutí za bohunickou Zahradní slavností s ústředním tématem „Cukrárna pod širým nebem“. Z celého srdce děkujeme všem, kteří přispěli svým cukrářským uměním (zvláštní poděkování za fantastický dort náleží klientkám řečkovického domova), pomocnou rukou při organizaci akce, úsměvem či nezdolným elánem. Více než další slova napoví fotky z naší fotogalerie.

Za zajištění nápojů děkujeme firmě AG FOODS Group, a.s.

 

Těšíme se zase za rok!


 


Méně...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Řečkovice

Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Řečkovice

20.06.22
První zahradní slavnost tohoto roku jsme si
Více...
 
Zahradní slavnost v Domově Naděje Brno-Řečkovice

První zahradní slavnost tohoto roku jsme si užili ve čtvrtek 16. 6. 2022, a to v našem Domě Naděje Brno-Řečkovice. Tématem slavnosti bylo "Indiánské léto". K poslechu nám zahrál oblíbené písničky pan Hasoň. Pro indiány bylo připraveno osvěžující občerstvení i tematický fotokoutek.

 

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu zahradních slavností, vystupujícím, dobrovolníkům a také sponzorům, díky kterým jsme našim klientům a hostům mohli nabídnout občerstvení a užít si tak slavnost až do pozdně odpoledních hodin. Za pekárenskou a cukrářskou výrobu je to společnost IREKS ENZYMA s.r.o.,zajistil Globus ČR, k.s., osvěžující ovoce Hortim-International, spol. s r.o. a o drobné pochutiny se postaral Kaufland Česká republika v.o.s.

 


Méně...
 
Oslava 100. narozenin v Naději

Oslava 100. narozenin v Naději

21.05.21

 

Významné životní jubileum oslavila dne 19. 5. 2021 klientka našeho Domu Naděje Brno-Řečkovice. Paní Anně V. bylo krásných 100 let!

 

 


Více...
 
Oslava 100. narozenin v Naději

 

Významné životní jubileum oslavila dne 19. 5. 2021 klientka našeho Domu Naděje Brno-Řečkovice. Paní Anně V. bylo krásných 100 let!


Společná oslava proběhla za účasti nejbližší rodiny klientky a ostatních obyvatelů domova. Klienti domova se velmi těšili na první společné setkání, které se mohlo uskutečnit po dlouhé odmlce zapříčiněné nepříznivou epidemiologickou situací spojenou s onemocněním covid-19.


Mezi gratulanty nechyběl starosta MČ Brno Řečkovice a Mokrá Hora Mgr. Bc. Marek Viskot, ředitel brněnské Naděje Dr. Jiří Valnoha, vedoucí Domů Naděje Mgr. Ing. Eliška Vondráčková a také zástupkyně České správy sociálního zabezpečení.


K tanci a poslechu zpíval oblíbený umělec Jiří Helán, který je v řečkovickém domově při podobných příležitostech již pravidelným hostem.


Paní Anně V. přejeme hlavně hodně zdraví a ještě mnoho spokojeně prožitých let v našem domově.

 


Méně...
 
Spolu až do konce

Spolu až do konce

06.01.21

Nadační fond ABAKUS, nástupce nadačního fondu AVAST, podpoří projekt Rozvoje paliativní péče v Domě Naděje Brno-Řečkovice.

 


Více...
 
Spolu až do konce

Nadační fond ABAKUS, nástupce nadačního fondu AVAST, podpoří projekt Rozvoje paliativní péče v Domě Naděje Brno-Řečkovice.

Pojem paliativní péče znamená - velmi zjednodušeně - komplexní přístup vedoucí ke zvyšování kvality života těch, kteří jsou v jeho závěru. Ke zvládnutí této neobyčejně náročné situace je zapotřebí spolupráce rodiny klienta, pečujícího personálu, zdravotníků a celé řady dalších odborníků.

V současné době je v našich brněnských domovech pro seniory poskytována paliativní péče v rozsahu adekvátním k našim možnostem, které nejsou velké. Chybí zejména proškolený personál, odborné vedení a finanční prostředky. Proto jsme se rozhodli zpracovat projekt spočívající v zavedení principů paliativní péče v domově pro seniory v Domě Naděje Brno-Řečkovice a přihlásit jej do grantového řízení Spolu až do konce. S velkým potěšením jsme přijali zprávu o tom, že náš domov byl vybrán a bude jedním z 15 projektů, které Nadační fond ABAKUS v rámci výzvy Spolu až do konce v rozvoji paliativní péče podpoří.

Dvouletá podpora Nadačního fondu ABAKUS bude zahrnovat finanční prostředky, doprovodný vzdělávací program a odborné vedení v implementaci konkrétních opatření, metodických postupů a principů paliativní péče.

K úspěšnému zvládnutí projektu bude zapotřebí zejména kvalitně proškolit celý tým pracovníků domova v oblasti paliativní péče. V projektu se počítá také se stavebními úpravami, díky kterým vznikne malý pokoj a zázemí pro možnou přítomnost rodiny v blízkosti klienta v samém závěru jeho života. Pro náležitou zdravotnickou péči v terminálním stavu klienta bude nutné vybavit domov vhodnými zdravotnickými přístroji, pomůckami a materiálem. Důležitým bodem je taktéž navázání spolupráce s psychologem a duchovním v rámci psychosociálních potřeb klienta a jeho rodiny.

První schůzka týkající se zahájení prací na projektu proběhne začátkem ledna 2021, celý projekt pak bude ukončen do 31. 12. 2022. Těšíme se na to, že tento projekt nám umožní zvýšit kvalitu péče o naše klienty. Informace o tom, jak v našem projektu postupujeme, budeme zveřejňovat na našich webových stránkách a připravíme také tištěné materiály, které nové možnosti paliativní péče v domově v Řečkovicích představí. Předpokládáme, že principy paliativní péče by mohly být v následujících letech aplikovány i v ostatních brněnských Domech Naděje.

Děkujeme Nadačnímu fondu ABAKUS za podporu, důvěru a partnerství.

 


Méně...