Brno

 
 
 
Pozvánka na Dny otevřených dveří

Pozvánka na Dny otevřených dveří

08.10.18

Také letos uvítá brněnská NADĚJE hosty při Dnech otevřených dveří.


Více...
 
Pozvánka na Dny otevřených dveří

I v letošním roce se na území celé České republiky koná Týden sociálních služeb. Tentokrát se jedná již o 10. ročník a proběhne v týdnu od 8. do 14. října 2018. Stalo se již tradicí, že i naše zařízení se k tomuto projektu připojují a pořádají v uvedeném týdnu Dny otevřených dveří, v jejichž rámci uvítáme zájemce a návštěvníky z řad veřejnosti. Pro hosty připravujeme doprovodný program a drobné občerstvení. Při této příležitosti s našimi klienty současně oslavíme i Mezinárodní den seniorů, kterým bylo pondělí 1. října.

 

Kdy a kde Vás uvítáme?

 

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem + denní stacionář), Velkopavlovická 13 – 9. 10. 2018 (9 – 16:30 hodin) – je připraven následující program:

  • od 10 hodin - ukázka tanců vsedě
  • od 13 hodin - vernisáž výrobků klientů denního stacionáře

 

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory), Hapalova 20 - 10. 10. 2018 (10 – 16 hodin) - pro hosty bude připraveno promítání fotografií z akcí, které byly v domově v posledním roce uspořádány.

 

Dům Naděje Brno-Bohunice (domov pro seniory, pečovatelská služba), Arménská 2/4 - 11. 10. 2018 (9 – 16:30 hodin) - od 10 hodin se můžete potěšit poslechem hry na housle. 

 

V Domě pokojného stáří Brno-Královo Pole se vzhledem ke končícímu provozu domova pro seniory Den otevřených dveří neuskuteční.


Méně...
 
Postele na prodej

Postele na prodej

17.09.18

Prodáme dřevěná lůžka s mechanickým polohovatelným kovovým roštem a matrací s omyvatelným a pratelným povrchem.


Více...
 
Postele na prodej

Prodáme dřevěná lůžka s mechanickým polohovatelným kovovým roštem a matrací s omyvatelným a pratelným povrchem. Lůžka jsou vhodná zejména pro seniory, příp. na chalupu apod.

Po domluvě je možné k posteli dodat i kolečka, hrazdičku, postranici (do vyčerpání zásob).

 

Cena: 500,- Kč (lůžko, rošt, matrace)

 

K dispozici je aktuálně celkem 10 lůžek.

Odběr možný v Černých Polích (ulice Merhautova). V rámci Brna je možná i doprava a montáž (242,- Kč + 11,- Kč / 1 km).

 

V případě zájmu kontaktujte pro domluvu pana Nedomu, tel: 778 525 724 (pondělí - pátek: 7 - 13 hodin).


Méně...
 
Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro NADĚJI!

Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro NADĚJI!

10.08.18

Že ještě neznáte Božský kopeček? Už jste ve městě zahlédli pestrobarevná zmrzlinářská autíčka, ale zatím jste z nich zmrzlinu nikdy neochutnali?


Více...
 
Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro NADĚJI!

Že ještě neznáte Božský kopeček? Už jste ve městě zahlédli pestrobarevná zmrzlinářská autíčka, ale zatím jste z nich zmrzlinu nikdy neochutnali? Nebo se z Vás stal zapřísáhlý milovník a léto bez této brněnské lahůdky už si nedokážete představit?

 

Vám všem oznamujeme, že NADĚJE spojila síly s Božským kopečkem a pokud si dne 16. 8. 2018 zakoupíte zmrzlinu u kteréhokoliv tříkolového autíčka Božského kopečku, přispějete tím automaticky 3,- Kč naší neziskové organizaci. O tom, co z vybraných prostředků pořídíme, Vás budeme informovat v některém z příštích příspěvků!

 

Autíčka najdete stát na Zelném trhu, Moravském náměstí, náměstí Svobody, Mendlově náměstí, v Lužáneckém parku a Spielberk Office Centre na Holandské. Většina autíček stojí stále na stejném místě. Ale pozor! Občas se některé autíčko přesune, jejich aktuální polohu můžete sledovat na https://www.facebook.com/tuttifruttibrno/. Za nepříznivého počasí se akce odkládá a o novém termínu Vás budeme informovat.

 

Přijďte ochutnat tuto veganskou zmrzlinu neotřelých chutí, na kterou se v Brně stojí fronty. Nabídka příchutí je každý den jiná. Ochutnat můžete (pokud na ni natrefíte) třeba levandulovou borůvku, citrón s mátou, růžový banán, meruňku s meduňkou, rakytníkovou chuť, grep se šalvějí, černý kokos, pomeranč se zázvorem, mango a mnoho dalších.

Usmívající se

 


Méně...
 
Slavnostní předání sprchového křesla Carino a poděkování

Slavnostní předání sprchového křesla Carino a poděkování

11.07.18

Již v dubnu letošního roku jsme Vás informovali o nadcházející události s názvem Benefiční Gala Party, která proběhla v restaurantu SIGNATURE.


Více...
 
Slavnostní předání sprchového křesla Carino a poděkování

Již v dubnu letošního roku jsme Vás informovali o nadcházející události s názvem Benefiční Gala Party, která proběhla v restaurantu SIGNATURE.

Díky výtěžku z této akce jsme pro klienty domova pro seniory v Domě pokojného stáří Brno-Královo Pole měli možnost pořídit výškově nastavitelnou sprchovou židli Carino. Slavnostního předání daru, které se konalo v prostorách našeho domova dne 10. 7. 2018, se zúčastnili klienti domova, zástupci spolku We love to help, restaurantu SIGNATURE a NADĚJE.

Věříme, že se tato židle stane vítaným pomocníkem při péči o klienty a současně usnadní mnohdy nelehkou práci pečujícím. Děkujeme charitativnímu spolku We love to help i restauraci SIGNATURE za jejich velkorysost a touhu pomáhat ostatním.


Méně...
 
Červnové Zahradní slavnosti

Červnové Zahradní slavnosti

22.06.18

Během června proběhly v našich domovech tradiční a oblíbené Zahradní slavnosti.


Více...
 
Červnové Zahradní slavnosti

Během června proběhly v našich domovech tradiční a oblíbené Zahradní slavnosti.

 

První slavností byla Letní korálková Zahradní slavnost v Domě pokojného stáří Brno-Královo Pole. Sluníčko pálilo jako uprostřed léta a účastníkům slavnosti bylo nejlépe v příjemném stínu altánku. Hudbu a zpěv zajistil pan Martin Hasoň, vynikající všestranný hudebník. Byli jsme potěšeni, že nás stejně jako v roce minulém, poctily svojí návštěvou starostka MČ Brno-Královo Pole paní Ing. Karin Karasová a místostarostka paní Marie Tulková.

 

O týden později se nám v Domě Naděje Brno-Bohunice naskytla možnost seznámit se s prvky "Land Art" – z moře levandulových klasů vítal příchozí maják, nad denivkovým rákosím se v proutěném hnízdě usadil čáp, pod stromy vznikla minizahrádka z koláží z přírodnin, kterou vytvořili klienti spolu s dětmi a aktivizační pracovnicí, v trávě se páslo stádo ovcí. K poslechu i tanci nám i zde zahrál a zazpíval pan Martin Hasoň a lidovými písněmi program zpestřili členové folklorního souboru Sboreček. Obdivovat jsme mohli výkony žonglérského tria rodiny Matulových a ukázku tanců v podání děvčat z Aerobic klubu Rosice.

 

Slavnostní červnovou náladu uzavřela pouť, které patřila Zahradní slavnost v Domě Naděje Brno-Vinohrady. Nechyběla cukrová vata, perníčky, kolo štěstí, růže z papíru, ale také artisté z Freš Manéže či mažoretky ze ZŠ Mutěnická. A nakonec přišel i dlouho očekávaný kouzelník! Svým magickým uměním překvapil všechny zúčastněné náš instruktor terapie se svými pomocnicemi a podařilo se mu vykouzlit mimo jiné i úsměv na našich tvářích. Pana Martina Hasoně tentokrát doprovodil i jeho syn, zdatný a šikovný bubeník František.

 

Děkujeme všem účinkujícím za jejich krásná vystoupení. Děkujeme i zaměstnancům, kteří se podíleli na přípravách. Dále všem klientům a přátelům NADĚJE za hojnou účast. Velké poděkování patří také sponzorům, díky kterým jsme našim klientům a hostům mohli nabídnout výborné občerstvení. Za pekárenskou a cukrářskou výrobu je to společnost IREKS ENZYMA s.r.o., KULHÁNEK & DRÁPAL s.r.o., 3S pekařství a cukrářství, s.r.o. a cukrárny Aida a Bali. Vskutku lahodné pomazánky pro nás připravila Lahůdka – studená kuchyně. Osvěžilo nás ovoce od firmy Hortim-International, spol. s r.o. Špekáčky poskytl hypermarket Globus a o nápoje se pro nás postaralo JASO – DISTRIBUTOR, spol. s r.o. Výzdobu na našich slavnostech dotvářel dar letniček od AGRO Brno – Tuřany, a.s.  

 


Méně...
 
Pozvánka na Zahradní slavnosti

Pozvánka na Zahradní slavnosti

31.05.18

Červen se přiblížil a s ním i tradiční Zahradní slavnosti, které NADĚJE ve svých domovech každým rokem pořádá.


Více...
 
Pozvánka na Zahradní slavnosti

Červen se přiblížil a s ním i tradiční Zahradní slavnosti, které NADĚJE ve svých domovech každým rokem pořádá.

I letos srdečně zveme všechny klienty, jejich rodinné příslušníky a zaměstnance. Tak jako každým rokem se i nyní můžete těšit na drobné občerstvení od našich sponzorů a hudební doprovod, který na všech letošních slavnostech zajistí oblíbený Martin Hasoň s harmonikou. Slavnosti se uskuteční v domovech na Vinohradech, v Bohunicích a v Králově Poli. V Řečkovicích se letošní zahradní slavnost z provozně-technických důvodů konat nebude.

 

Termíny Zahradních slavností:

 

7. 6. 2018 (od 14:30 hodin) – Dům pokojného stáří Brno-Královo Pole, Ptašínského 13 – Zahradní slavnost s podtitulem „Letní korálková“, korálkové doplňky vítány!

 

14. 6. 2018 (od 14 hodin) – Dům Naděje Brno-Bohunice, Arménská 2 – Zahradní slavnost, na které se budete moci seznámit a obdivovat prvky land art. Těšit se můžete také na vystoupení dětí z Aerobic klubu Rosice.

 

21. 6. 2018 (od 15 hodin) – Dům Naděje Brno-Vinohrady, Velklopavlovická 13 – letošní Zahradní slavnost ponese téma „Přijela k nám pouť“. Kromě pouťové zábavy pro Vás připravujeme vystoupení artistů a žonglérů Freš Manéž, spoustu překvapení pro děti i dospělé a možná přijde i kouzelník...


Méně...