Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Terénní program slaví 27 let

Terénní program slaví 27 let

14.05.24

Milý teréne, přeju ti, abys byl nadále vlajkovou lodí pražské pobočky NADĚJE. Abychom na tebe mohli dál tolik pyšní...


Více...
 
Terénní program slaví 27 let

Milý teréne,

 

přeju ti, abys byl nadále vlajkovou lodí pražské pobočky NADĚJE. Abychom na tebe mohli dál tolik pyšní, a to především za to, že se na tebe může spolehnout tolik lidí. Jsi tady pro všechny. Pro zaměstnance jsi srdeční záležitostí a rodinou. Pro ostatní naše služby jsi často záchranou a skvělým parťákem, protože pomůžeš vždy, kdy můžeš. Pro spolupracující organizace jsi vzorem. Pro radnice jsi často první a poslední volba. A pro klienty jsi jistotou.

 

Pro tolik opuštěných lidí jsi tady téměř každý den. Tolik životů jsi zachránil (a nemyslím to s nadsázkou). A ty, které se ti zachránit nepodařilo, jsi často doprovodil skoro až na druhý břeh.

 

Děkuju, že ať je tvojí součástí kdokoli, jsi stále otevřený všem. Přeju ti, aby se tohle nikdy nezměnilo.

 

Marie

 

Text: Marie Zajíčková, vedoucí terénního programu Foto: Tomáš Kozohorský


Méně...
 
Mezinárodní den sester

Mezinárodní den sester

12.05.24

V našich ordinacích při denním centru U Bulhara máme sestřičky, které svou práci dělají srdcem. Je to náročná práce, pro řadu lidí téměř nepředstavitelná...


Více...
 
Mezinárodní den sester

V našich ordinacích při denním centru U Bulhara máme sestřičky, které svou práci dělají srdcem. Je to náročná práce, pro řadu lidí téměř nepředstavitelná. Často se setkáváme s upřímným obdivem a údivem, že takovou práci děláme. Ano, je to náročnější, ale za pomoc potřebným a věčně odmítaným lidem to stojí.

 

V ordinaci praktického lékaře sestřičky provádí převážně převazy, odběry krve a další úkony, které naordinuje náš praktický lékař, dále pak nezbytné prohlídky na ubytování, prohlídky na parazity (svrab, vši šatové, vši šatní), i řadu jiných činností.

 

Za loňský rok naše ordinace provedla 461 prohlídek nezbytné k ubytování, 217x jsme ošetřili lidi bez domova kvůli zavšivení, 125x kvůli svrabu a téměř dvou set lidem jsme ošetřovali bércové vředy a jiné kožní defekty.

 

Každoročně si 12. května připomínáme Mezinárodní den sester. Jedná se o datum narození Florence Nightingale, anglické ošetřovatelky a zakladatelky profesionálního ošetřovatelství, díky níž vzniklo povolání zdravotních sester, které je potřebné všude ve světě.

 

Text: Jarmila Urbani, vedoucí ordinace lékařů NADĚJE


Méně...
 
Děkujeme společnosti LASKA DALBOSS za darování potravin

Děkujeme společnosti LASKA DALBOSS za darování potravin

09.05.24

Co zaručeně dokáže vykouzlit úsměv na tváři a zvednout náladu? Něco výjimečného k jídlu! Velké poděkování patří našemu dlouholetému a štědrému dárci, společnosti LASKA DALBOSS, Terravita Delikatesy...


Více...
 
Děkujeme společnosti LASKA DALBOSS za darování potravin

Co zaručeně dokáže vykouzlit úsměv na tváři a zvednout náladu? Něco výjimečného k jídlu! Velké poděkování patří našemu dlouholetému a štědrému dárci, společnosti LASKA DALBOSS, Terravita Delikatesy. Mezinárodní dovozce delikates nám pravidelně daruje výběrové potraviny, které jsou vítaným zpestřením jídelníčku našich klientů.

 

Děkujeme, že pomáháte lidem bez domova spolu s námi.  

 

A jejich e-shop https://eshop.terravita.cz/ je také doslova k nakousnutí!


Méně...
 
Projekt "Úklid ulic Prahy 1" funguje už 16 let

Projekt "Úklid ulic Prahy 1" funguje už 16 let

07.05.24

Paní Evženie vyhledala služby našeho denního centra U Bulhara poté, co musela opustit stávající ubytování. Neměla kam jít, a navíc na ulici přišla o doklady, což značně ztížilo řešení její situace...


Více...
 
Projekt "Úklid ulic Prahy 1" funguje už 16 let

Paní Evženie vyhledala služby našeho denního centra U Bulhara poté, co musela opustit stávající ubytování. Neměla kam jít, a navíc na ulici přišla o doklady, což značně ztížilo řešení její situace. Evženie se proto nemohla ani zaevidovat jako uchazečka o zaměstnání na Úřadu práce, ani do žádného zaměstnání nastoupit. Zařadili jsme ji proto do projektu "Úklid ulic Prahy 1", díky kterému si vydělala dostatek financí na vyřízení občanského průkazu ve zkrácené lhůtě. Projekt "Úklid ulic Prahy 1" vedeme už 16 let ve spolupráci s MČ Praha 1. Je skvělé, že tímto způsobem můžeme klientům a klientkám pomoci nejen se získáním finančních prostředků, ale i s udržením pracovních návyků. A také díky projektu boříme stereotypy o lidech bez domova. A navíc máme čisté okolí. Text a foto: Gabriela Štípalová, vedoucí denního centra U Bulhara


Méně...
 
Den otevřených dveří denního centra

Den otevřených dveří denního centra

06.05.24

Srdečně vás zveme na Den otevřených dveří našeho unikátního denního centra pro mladé lidi bez domova ve věku od 18 do 26 let, které proběhne ve čtvrtek 6. června od 15 do 18 hodin na adrese Bolzanova 7, Praha 1...


Více...
 
Den otevřených dveří denního centra

Srdečně vás zveme na Den otevřených dveří našeho unikátního denního centra pro mladé lidi bez domova ve věku od 18 do 26 let, které proběhne ve čtvrtek 6. června od 15 do 18 hodin na adrese Bolzanova 7, Praha 1. Nejen že se budete moci podívat na prostory, kde poskytujeme naše služby jako je sociální poradenství, zajištění stravy, zajištění hygieny nebo služby prádelny a výměny oblečení, ale také pro vás už nyní ladíme velmi zajímavý program. Můžete se těšit na panelové diskuze, živou knihovnu nebo tombolu.

 

Na místě bude také možné darovat oblečení nebo přímo přispět na naši novou kampaň „Daruj důstojnější zázemí pro mladé lidi bez domova“, prostřednictvím které chceme získat prostředky na opravu podlahy.

Více informací o kampani:

https://www.darujme.cz/projekt/1209403  

 

Sledujte naši FB událost, kde vás v příštích týdnech seznámíme s podrobnějším programem. https://www.facebook.com/events/3857997171095319?ref=newsfeed 

 

Těšíme se na vaši účast.

 

Tým denního centra Bolzanova


Méně...
 
Děkujeme Larooptik za brýle

Děkujeme Larooptik za brýle

03.05.24

Moc děkujeme Larooptik za dar dioptrických a slunečních brýlí. Pořídit si brýle může být pro lidi na ulici velmi náročné...


Více...
 
Děkujeme Larooptik za brýle

Moc děkujeme Larooptik za dar dioptrických a slunečních brýlí. Pořídit si brýle může být pro lidi na ulici velmi náročné. Ti, kteří by brýle potřebovali, často žádné nemají, a to jim může komplikovat řešení jejich už tak složité situace. Nyní ale můžeme našim klientům vydávat kvalitní brýle, díky nimž bude jejich život zase o něco jednodušší.

 

Text a foto: Gabriela Štípalová, vedoucí denního centra U Bulhara

 

Dar dioptrických a slunečních brýlí


Méně...